24.06.2018 19:22:49

1,5 Yılda 3 Bin 500 Kadın İstihdam Edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İŞKUR ve OPET iş birliğinde bugün Ankara’da atılan imzalarla yeni bir proje daha hayata geçti. Proje kapsamında, OPET istasyonlarında 1,5 yılda 3 bin 500 kadın istihdam edilecek.

"OPET Kadın Gücü Projesi’nin imza töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İŞKUR Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

 

Proje kapsamında OPET, İŞKUR aracılığıyla her istasyonunda en az iki kadın çalışan istihdam edecek. 2020 yılına kadar devam edecek proje ile toplam 3 bin 500 kadın istihdama kazandırılacak.

 

“Kadın Güçlü Olursa Türkiye Güçlü Olur”

 

İmza töreninde Bakanımız Sarıeroğlu, “Kadın güçlü olursa, Türkiye güçlü olur” sloganı ile yola çıktıklarını, kadınların hayatın her alanında aktif ve etkin olması halinde Türkiye'nin gelişmesinin ve kalkınmasının çok daha güçlü olacağını söyledi.

 

Türkiye'nin kadın konusunda 16 yılda güçlü bir başarı hikâyesi yazdığını belirten Sarıeroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu başarı hikâyesinin en önemli sayfaları istihdamla ilgilidir. Özellikle son 10 yılda Türkiye'de 8 milyon 800 bin kişilik iş gücü artışı kaydettik. Bunun 4 milyon 200 bini kadınlardan oluşuyor. Aynı dönemde 7 milyon 200 bin istihdam artışı sağladık. Bu istihdam artışı ve iş gücü artışıyla da OECD ve AB ülkeleri arasında lider konuma geldik. 7 milyonluk istihdam artışının da 3 milyon 300 binini kadınlar oluşturuyor."

 

Sarıeroğlu, kadınların çalışma hayatına daha kolay girebilmesi için İŞKUR’un aktif iş gücü programlarını yeni bir vizyonla uyguladığına dikkat çekti. “Yaptığımız çalışmalara kadınların ilgisinin her geçen gün artıyor olması gelecek adına bize umut veriyor” diyen Sarıeroğlu, “2009 yılından bugüne kadar 800 bin kadın mesleki eğitimlerimizden yararlandı. 471 bin kadına İşbaşı Eğitim Programlarıyla çalışma tecrübesi kazandırdık. 170 bin kadına ise yine 2009'dan itibaren girişimcilik eğitimi vererek müteşebbis olmalarının yolunu açtık. Bu yaptığımız çalışmalar, kararlı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

"Güçlü Bir İktidar Görevinin Başında”

 

Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazının her türlü operasyona, her türlü girişime rağmen başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Sarıeroğlu, “Son dönemde görüyorsunuz, ekonomimize yönelik çok ciddi müdahaleler, operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Hükümetimiz güçlü bir şekilde görevinin başında. Ülkemiz geçmişte de çok badire atlattı. Bu süreçlerden siyasi rant elde etmeye çalışanların tüm çabaları boşa çıkacak. Zaten yapılan müdahalelerle boşa çıkmaya da başladı." şeklinde konuştu.

 

"Paniğe Gerek Yok. Her Şey Kontrol Altında"

 

Yapılmaya çalışılan her türlü operasyona rağmen özel sektörde istihdamın artmaya devam ettiğini belirten Sarıeroğlu şunları kaydetti: "Türkiye'ye bugüne kadar diz çöktüremediler, bundan sonra da diz çöktüremeyecekler. Güçlü mali piyasalara yönelik argümanlarımız var. O alanda bu araçlar devreye sokularak istikrarın devamı konusunda Hükümetimiz, ilgili kurumlar gerekli adımları attılar, atmaya da devam edecekler. Panik havasına, paniğe gerek yok. Her şey kontrol altında, kontrol altında olmaya da devam edecek."

 

“Yatırımlar 24 Haziran’dan Sonra Katlanarak Devam Edecek”

 

Protokol imza töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, bu yıl "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" projesi özelinde kadın istihdamına yönelik önemli bir sürecin başlatıldığının altını çizdi. Albayrak OPET tarafından hayata geçirilen bu projenin de sürece çok önemli katkı sunacağını belirtti.

 

Araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde kârlılık ve verimliliğin yükseldiğini vurgulayan Albayrak, dünyada belirli konularda mevcut algıların yıkılması gerektiğini, kadınlarımızın çok yönlü iş yapma becerilerine, organizasyon ve planlama yeteneklerine, titizlik ve duyarlılıklarına olan ihtiyacın en üst düzeyde olduğunu belirtti.

 

Albayrak ayrıca, birileri ne derse desin, benzeri yatırımlar 24 Haziran'dan sonra da katlanarak ve güçlenerek büyümeye devam edecek." dedi.

 

Konuşmaların ardından, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ile OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca tarafından İşbirliği Protokolü imzalandı.