6.01.2024 21:01:30

7 Bölge 7 Üniversite İş Birliği Protokolü Paneli Van’da Düzenlendi

DAKAF’24 kapsamında Van EXPO Kongre ve Fuar Merkezi oditoryum etkinlik alanında Türkiye İş Kurumunun(İŞKUR) 7 Bölge 7 üniversite İş Birliği Protokolü kapsamında panel gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Yasemin Yetkin gerçekleştirdi. Panele Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,  Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur ile Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Aslan katıldı.

Panelde konuşan Rektör Şevli, ‘’Hem üniversitemiz hem de gençlerimiz için çok faydalı bir protokol olacak. Gençlerimizin istihdamının sağlanmasında en önemli iş birlikçimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Desteklerinden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne ve Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürülüğüne teşekkürlerimi iletiyorum. Bu iş birliğinin artacağı kanaatindeyim. Öğrencilerin de bunun ne kadar kıymetli olduğunu anlayacağını düşünüyorum. Hayırlara vesile olsun" dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Dur, 7 Bölge 7 üniversite İş Birliği Protokolü’nü Bakanımız Prof. Dr Vedat Işıkhan’ın bizzat takip ettiğini ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesiyle Bakanımızın doğrudan talimatlarıyla iş birliği protokolü gerçekleştirildiğini söyledi. Dur, bu  iş birliğinin çok verimli olduğunu vurguladı.

Bölge bazlı nitelikli iş gücünü karşılayacak programların işverenler açısından avantajlı, işçiler açısından ise öğretici olduğunu belirten Dur, istihdamın artışı kadar nitelikli iş gücünün de yetiştirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Aslan ise aktif iş gücü programlarının en önemli ayağı olan mesleki eğitim programlarıyla piyasanın ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip iş gücünü yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ve bu protokolle İŞKUR tarafından sunulmakta olan aktif iş gücü hizmetleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile iş birliği içerisinde mesleki eğitim kursları düzenlenmesi ve belirlenecek sektörlerde ve iş yerlerinde ihtiyaç duyulan nitelikte iş gücünün temin edilerek istihdamın artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Konuşmaların akabinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol DUR’a ve Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Aslan’a Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından plaket verildi.