23.10.2019 12:02:39

Diyarbakır İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarımız Açıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarımızın açılışı Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

 

DÜ Kongre Merkezinde düzenlendiğimiz fuarın açılışına; Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz İsmail Koç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Reşat Merttir, İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, işverenler, çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı. 

 

“Diyarbakır’da yılın ilk 9 ayında 16 bin 728 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettik” 

Fuarın açılışında konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, istihdam fuarlarının İŞKUR tarafından uzun süredir yürütüldüğünün altını çizerek “Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz bu fuarla, bugün burada 70’in üzerinde işverenimizin iş arayanlarımızla bir araya gelmesine, istihdamda en önemli mesele olan eşleştirme meselesinin gerçekleştirilmesinde büyük önem atfetmekteyiz.” dedi.

 

İŞKUR olarak geçen yıl Diyarbakır’da 9 bin 728 kişinin işe yerleştirilmesinde aracılık edildiğini kaydeden Uzunkaya, bu sene ise yılın ilk 9 ayında 16 bin 728 kişinin istihdama kazandırıldığını, bugünkü rakamlarıyla birlikte 18 binin üzerinde işe yerleştirme rakamı gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Uzunkaya, Diyarbakır’daki istihdam yükselişinde iş birliğine dikkat çekerek “Bu başarı başta il valimiz, il müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarımızın ortak hareketi neticesinde oluşmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında özel sektörde işe yerleştirme sayımızı artırarak devam etmekteyiz. İŞKUR olarak Aktif İşgücü Programlarımızla işgücü piyasasını desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca bu yıl ilk defa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız himayelerinde Kurumumuz tarafından uygulamaya başlanılan Sosyal Çalışma Programımızdan(SÇP) Türkiye genelinde 20 bin üniversite öğrencimiz faydalanmıştır. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği SÇP’nin kapsamını genişleterek önümüzdeki yıl da uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kurumumuz tarafından engelli istihdamının da çok önemsendiğini vurgulayan Uzunkaya, İŞKUR tarafından yapılan İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre Diyarbakır’da işverenlerinin engelli istihdam etme isteklerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

 

Fuarda konuşan Vali Güzeloğlu ise gelecek 2 yıl içerisinde Valilik ve Büyükşehir Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalarda, Diyarbakır’da doğrudan 25 bin kişilik sigortalı istihdamı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

İstihdam fuarlarının iş arayanlar, işverenler ve katılımcılar adına anlamlı kazanımlar ve buluşmalar sağlayacağını belirten Vali Güzeloğlu. “Şüphesiz Türkiye'nin büyüme sürecinde iş ve istihdam alanında çok önemli fırsatlar ve imkânlar var. Türkiye'nin en büyük zenginliği olan gençlerinin, yetişmiş nitelikli insan gücünün hem mutlu olacağı hem de değer yaratacağı iş alanlarıyla buluşma arayışı var. Bizler devlet olarak bütün bu iş piyasasında bu piyasanın bütün aktörlerini bir araya getirmek, beklentilerini karşılamak ve bireyden başlayarak ülkemiz için en büyük faydayı üretecek zemin sağlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

 

Güzeloğlu ayrıca İŞKUR’a teşekkür ederek “Bugün dünya çapında başarılı bir iş piyasasını düzenleyen kurum olarak İŞKUR gerçekten yüz akımız oldu. Bütün paydaşlarla ilişkileri piyasayı düzenlemesi beklentileri karşılaması ve 81 ilin her birinde gerçekten rasyonel ve ölçek itibarı ile çok başarılı bir performansa ulaşması takdire şayandır.” dedi.

 

Uzunkaya, açılışın ardından Carrefour AŞ. yetkilileri tarafından gerçekleştirilen toplu iş görüşmesine iştirak etti. Görüşmeler sonunda firma bünyesinde 30 kişilik istihdam gerçekleştirildi.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, Diyarbakır programında Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren İskur Tekstil ve Mina Galvaniz firmalarını da ziyaret etti. İş yerlerinin fabrika tesislerinin gezildiği ziyarette firmalar ile Kurumumuz iş birliğinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.