31.12.2019 14:01:24

Düzce Ve Bolu İş Kulüplerimiz Kapılarını Açtı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve beraberindeki heyet Düzce ve Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri İş Kulüplerinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılış programları kapsamında; ilk olarak Düzce’ye giden Genel Müdürümüz Uzunkaya, Düzce İş Kulübümüzün açılışına katıldı. Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) iş birliğinde kurulan İş Kulübümüzün açılışına Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, TSO Başkanı Tuncay Şahin, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temur, İl Müdürümüz Ferhat Acar ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Açılışta konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, önemli bir hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek İş Kulübü bizim ‘Bu Kulüpte İş Var’ parolası ile hayata geçirdiğimiz ve geçmişi 1,5 yıllık sürece dayanan önemli bir projemizdir. Projemiz kapsamında kadın, genç, engelli, eski hükümlü gibi çalışma hayatına girmekte zorluklar yaşayan vatandaşlarımıza yönelik eğitimler vererek onların iş hayatına girmelerinde destek oluyoruz. Eğitimlerde vatandaşlarımızın kendisini tanımasına, nerede iş araması gerektiğine, işverenlerin çalışan adaylarından ne beklediğine, özgeçmiş hazırlamasına ve işverenlerle görüşmelerde nasıl davranması gerektiğine ilişkin hem teorik hem de pratik çok kıymetli bilgiler veriliyor. Çalışmalarımızda işverenlerimizi kulübe davet edip bizzat iş arayanlarla görüştürüyoruz böylece vatandaşlarımız işverenlerin beklentilerini ve işe girmenin püf noktalarını bizzat işverenlerden duyuyor. Dezavantajlı gruplara büyük hizmet veren, geleceğimiz adına, ülkemiz adına büyük umutlar bağladığımız bu projemizin Düzce ilinde de açılışını gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz." dedi.

 

Bugün imalat sektöründe işverenlerimizin yüzde 33’ünün işçi talebi olduğunun altını çizen Uzunkaya, “Türkiye’de iş bulma sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız olduğu gibi işverenlerimizin en büyük sorunu aradığı nitelikli ve vasıflı elemanı bulamayışıdır. İstihdam kurumlarının asıl görevi bu buluşmayı sağlamaktır. Dedi.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, “İstihdam açısından asıl olan kamu değil özel sektördür. Bu yıl Türkiye’de 550 bin kişiye nitelik kazandıracak eğitim verdik. Biz bu sene Düzce’de 3 binin üzerinde insanımızı Aktif İşgücü Programlarından istifade ettirdik. Özellikle geleceğin mesleklerinde verdiğimiz eğitimler sonunda istihdama kazandırılan gençlerin istihdamda kalma oranı yüzde 82’dir.” şeklinde konuştu.

 

Açılışın ardından Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve beraberindeki heyet tekstil sektöründe faaliyet gösteren Realkoom A.Ş. firmasını ziyaret etti.

 

Düzce programı kapsamında İl Müdürlüğü personelimizle yemekte buluşan Genel Müdürümüz Uzunkaya ilin yapısı, iş gücü piyasası, il hedefleri konularında brifing aldı.

 

Bolu İş Kulübümüz Açıldı

Düzce Programlarının ardından Bolu’ya geçen Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve beraberindeki heyet Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesindeki Teknokent binasında Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze tahsis edilen alanda faaliyet gösterecek İş Kulübünün açılışı gerçekleştirdi.

 

Açılışa Genel Müdürümüzün yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa İmren, Üniversite Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. İbrahim Belenli, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temur, İl Müdürümüz İsmail Yalçın, SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılışta konuşan Genel Müdürümüz proje kapsamında ülke genelinde 68 iş kulübünün faaliyete alındığını belirtti. "Bu Kulüpte İş Var" sloganıyla başlattıkları projede üniversite öğrencilerini, okul sonrası hayata hazırlamak, iş imkânları bulma adına katkı sunmak, iş gücü piyasasına girişte zorluklarla karşılaşan kadınlar, gençler, engelliler, yaşlılar gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik faaliyette bulunduklarını aktaran Uzunkaya, iş gücü piyasasının en fazla ihtiyaç duyduğu beceri ile nitelikleri kazandırma çabasında olduklarını anlattı. 

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, öğrencilerin mezun olmalarının yeter sebepten sayılamayacağını, mutlaka ve mutlaka mezun olana kadar staj ve diğer eğitimler gibi fırsatlardan istifade etmesi gerektiğinin altını çizerek, "18 bin üniversite öğrencimiz bu süreçte Türkiye genelinde İş Kulüplerimizden yararlandı ve 4 bin öğrencimiz bu kulüpler sonunda bizim aktif programlarımıza katıldı. Bunun anlamı, artık bu gençlerimiz mezun olunca işgücü piyasasına daha kolay girecek demektir." ifadesini kullandı. 

 

Açılışın ardından Genel Müdürümüz ve beraberindeki heyet YorGlass Cam Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasını ziyaret etti.

 

Bolu programının sonunda Genel Müdürümüz Uzunkaya, İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti ve İl Müdürlüğü personellerimizle akşam yemeğinde bir araya geldi.