7.03.2020 16:19:59

Genel Müdürlük Personelimize Yönelik “Uyuşturucu İle Mücadele Eğitimi” Gerçekleştirildi

Genel Müdürlüğümüzde görev yapan personele yönelik düzenlediğimiz “Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi” Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, Genel Müdür Yardımcımız Nadide Yiğiteli ve daire başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Vekilimiz Aktürk, personele yönelik eğitimlere ayrı bir önem verdiklerinin altını çizerek “Düzenlediğimiz mevzuat eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimi, toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmaya yönelik daha spesifik olan bu tarz eğitimlerde bizim için ayrı bir önem arz ediyor.” dedi.

 

Aktürk, bu kapsamda geçtiğimiz ay “Nezaket ve Protokol Kuralları Eğitimi” ile başlayan personel eğitim serisinin 9 Nisan’da “Tütün Bağımlılığı” eğitimi ile devam edeceğini kaydetti.

 

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de her yaştan kitleleri tehdit eden bir problem haline geldiğini belirten Aktürk “Toplumumuzun huzur ve güvenliğini derinden sarsan, özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteren uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için, personelimizin bilinçlenmesi ve farkındalıklarının artırılması amacıyla Kurumumuzda bu tür konularda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

Aktürk ayrıca, eğitimin sonunda kurum personelimizin öğrendikleri bilgileri aileleri ve çevresindekilerle paylaşarak eğitimin katkısını daha da arttırılmasını temenni ettiklerini ifade etti.

 

Açılış konuşmasının ardından Ankara Valiliği  Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde Görevli Polis Memuru Canan Yücel ve Tugay Arı tarafından  “Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi” verildi.

 

Uyuşturucu madde kullanımı ve zararları hakkında detayları bilgilendirmenin yapıldığı eğitimde, özellikle gençlerin tuzağına düştüğü bu zararlı alışkanlığın önlenmesine yönelik tedbirler anlatıldı.