8.06.2021 21:00:05

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Başkanlığındaki Komisyonda Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Projeler Ele Alındı

2021 yılı 1 ve 2. Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon Genel Müdürümüz Bekir Aktürk’ün başkanlığında toplandı.

 

Genel Müdürlüğümüzde düzenlenen toplantıya Genel Müdürümüz Bekir Aktürk’ün yanı sıra Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri Emel Kapanoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, TİSK Hukuk İşleri Müdürü Av. Nagehan Akan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Danışmanı Enis Bağdadioğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Sektörel Risk Yönetimi ve İstatistik Dairesi Başkanı Ergün Can, Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Seyrekoğlu ve Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi İbrahim Enes Çelik katıldı.

 

762 projenin değerlendirildiği toplantıda Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteğine Yönelik Projeler, Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri, Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine Yönelik Projeler ile Engellinin İşe ve İşyerine Uyum Projeleri ele alındı.

 

352 projenin kabul edildiği toplantıda Genel Müdürümüz Aktürk hibe desteğiyle binlerce kişinin kendi işini kurmasına destek olduklarının vurgusunu yaptı. 

 

İŞKUR’un başkanlığında yılda iki kez toplanan “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon”da engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik projeler değerlendirilerek karara bağlanıyor.