1.02.2021 19:59:05

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Kurumumuz İle SESRIC İş Birliğinde Gerçekleştirilen Eğitim Programının Açılışını Gerçekleştirdi

Kurumumuz ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) iş birliğinde gerçekleşen Eğitim Programının açılışında Genel Müdürümüz Bekir Aktürk ve SESRIC Genel Direktörü Nebil Dabur açılış konuşması yaptı.

 

“Etkin İşgücü Piyasası Bilgi Sistemleri için Kurumsal Kapasite Geliştirme” temasıyla çevrim içi olarak düzenlenen eğitim programına İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin kamu istihdam kurumları temsilcileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Aktürk kapasite geliştirme programlarının İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin kamu istihdam kurumları arasında tecrübe paylaşımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Kurumsal kapasitenin ve işgücü piyasamızın etkinliğinin artırılmasına yönelik çok değerli çabaların bulunduğunun altını çizen Aktürk “İstihdam alanında faaliyet gösteren kurum veya bakanlıklar olarak işgücü piyasası ile ilgili gerekli verileri toplamak, analiz etmek ve faaliyetlerimizin tasarımında söz konusu verilerden yoğun bir şekilde istifade etmek son derece önemlidir” diye konuştu.

 

Dört gün sürecek eğitim programında; Kurumumuzun faaliyetleri, aktif ve pasif programlar Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Uğur Tunç tarafından sunulacak olup, Kurumumuzun uzmanları tarafından eğitim sunumları gerçekleştirilecek.