6.08.2021 20:53:52

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Sakarya’da İş Dünyası Platformu Yöneticileri İle Bir Araya Gelerek İşbaşı Eğitim Programı İmza Törenine ve Hizmet Noktası Açılışına Katıldı

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, kurumsal faaliyetlerimizin etkinliğinin artırılması ve yerelde işverenlerle ve paydaşlarla gerçekleştirilen işbirliklerinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Sakarya’da çeşitli temaslarda bulundu.

 

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Sakarya Programı kapsamında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (SUBÜ) misafiri olarak İş Dünyası Platformu yöneticileri ve iş insanları ile bir araya geldi. Aktürk program kapsamında gerçekleştirdiği sunumda Kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vererek, pandemi döneminde zamanında alınan tedbirlerle işçi ve işverenlerin İŞKUR’u yanında hissettiğini belirtti.

 

Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık’ı ziyaret eden ve programının devamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Hizmet Noktası kurulmasına ilişkin protokolün imzalanması ve açılış programına katılan Genel Müdürümüz, açılan Hizmet Noktası aracılığı ile işverenlerin işgücü taleplerinin alınmasında, işçi ihtiyaçlarının karşılanmasında ve istihdam sürecinde yararlanılabilecek teşvik ve destekler konusunda yapılacak bilgilendirmelerde işverenlere hizmet sunumu açısından daha yakın olacaklarını ifade etti.

 

İşveren ziyareti kapsamında ilk ziyaretini Sakarya’nın Geyve İlçesinde iplik ve tekstil imalatında bulunan Uğur Balkuv Triko AŞ’ye gerçekleştiren Genel Müdürümüze ve beraberindeki heyete Fabrika Müdürü Ayhan Yurdagül tarafından imalat çalışmaları hakkında bilgi verildi. Üretim alanındaki işçilerle de görüşen Genel Müdürümüz, 200 kişilik İşbaşı Eğitim Programı Ön Protokolünü imzaladı. Aktürk, “İŞKUR’un sunmuş olduğu kurs ve programlarla işgücüne destek oluyoruz. Hem işverenlerimize hem de iş arayanlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bugün burada 200 vatandaşımızı işbaşı eğitim programından faydalandırıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

 

İkinci işveren ziyaretini TIRSAN Treyler Sanayi AŞ ile sürdüren Bekir Aktürk ve beraberindeki heyete Fabrika Mali İşler Müdürü Mustafa Murat Keskin tarafından eşlik edilerek firma hakkında bilgi verildi. Aktürk 200 kişilik İşbaşı Eğitim Programı Ön Protokolü imzalanan ziyarete ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Normalleşme süreci ile birlikte işverenlerimizle ve yereldeki paydaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm işgücümüz için çalışma hayatında iyi ve nitelikli işlere erişimi artırmayı hedefliyor ve bu noktada işverenlerimizle geliştirdiğimiz işbirliklerini oldukça önemsiyoruz. İşverenlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda işgücünü nitelik ve beceri ile donatarak onlara destek olmaktan ve işverenlerimizin bu yolla rekabet gücünü yakalayarak ihracat gelirlerini artırmasından memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Programının ikinci gününe Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret ederek başlayan Genel Müdürümüz yürütülen çalışmalarla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Programın devamında Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova İl Müdürlerimiz ile bir araya gelerek Marmara Bölgesi Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştiren Genel Müdürümüz, yılın ilk yedi ayında gerçekleştirilen faaliyetleri ve yılın geri kalanında yürütülmesi planlanan çalışmaları değerlendirdi. Aktürk toplantıda, Marmara Bölgesinin Kurumumuz hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek işveren ve paydaşlarla gerçekleştirilen işbirliklerinin ve sıkı temasın önemine vurgu yaptı.

 

Ayrıca Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelimiz ile bir araya gelen Genel Müdürümüz, pandemi döneminde işçi ve işverenlerimize sunduğumuz kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği gibi hizmetlerle İŞKUR ailesi olarak önemli bir sınavdan başarı ile çıktığımızı belirtti. İşe yerleştirme, mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı gibi hizmetlerimizle bu başarıyı pekiştireceğimizi belirten Genel Müdürümüz personelimize çalışmalarından ötürü teşekkür etti.