29.01.2019 21:47:21

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Adana’da

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, katıldığı Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kentin işgücü piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ile Adana Organize Sanayi Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ı da ziyaret eden Uzunkaya, Adana TVA’da canlı yayına katılarak İŞKUR’un hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Adana’da 2019 yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında yapıldı. Adana Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç,  İl Müdürümüz Ahmet Karaveli ve kurul üyeleri katıldı. İl Müdürlüğümüzün 2018 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda 2019 yılı çalışmaları hakkında görüş ve öneriler ele alındı.

Toplantının açılışını gerçekleştiren Vali Mahmut Demirtaş, “Değerli kurul üyelerimiz Sayın Genel Müdürümüz toplantımıza hoşgeldiniz. Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün 2018 yılında gösterdiği gayret ve performans için il müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.

“Özel Sektör İşe Yerleştirmede 50 Kat Artış Sağladık”

Genel Müdürümüz Uzunkaya ise İŞKUR’un istihdamın artırılması noktasında her geçen yıl önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. 2002’de 24 bin 482 kişinin İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştiğini hatırlatan Uzunkaya “İŞKUR olarak 2017’de 1 milyon 52 bin 974 kişiyi, 2018’de ise
1 milyon 240 bin 308 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdik. 2002’ye kıyasla 2018’deözel sektör işe yerleştirme sayımızı elli kat artırdık. Yenilenen yapısı ve vizyonuyla İŞKUR olarak, iş arayanlara, işverenlere ve öğrencilere danışmanlık, işe yerleştirme,  işgücüne nitelik ve tecrübe kazandırma faaliyetleri başta olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz” diye konuştu.


"Adana'da 35 Bin 54 Kişiyi İşe Yerleştirdik"
Türkiye’nin tüm engellemelere rağmen Avrupa ve dünyada eşi benzeri görülmeyen bir istihdam artışı sağladığına dikkat çeken Uzunkaya, Adana’da 2018 yılında 35 bin 54 kişinin İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştiğini ifade etti.

Genel Müdürümüz Uzunkaya toplantının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana İl Müdürümüz Ahmet Karaveli ile Basın İlan Kurumu ve İŞKUR’un iş birliğinde düzenlenen 'Yeni Nesil Gazetecilik Kursu'nda eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek eğitimle ilgili bilgi aldı. Daha sonra Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ı ve Adana Organize Sanayi Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ı ziyaret eden Uzunkaya, kentte istihdamın artırılması maksadıyla gerçekleştirilebilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Uzunkaya ayrıca, Adana TVA’da canlı yayına katılarak işgücü piyasası ve istihdamın artırılmasına dair İŞKUR’un hizmetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.