26.03.2019 14:17:29

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Denizli’de

Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un teşrifleriyle gerçekleştirilen Denizli 2019 İstihdam Seferberliği Bilgilendirme toplantısının ardından Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, “İŞKUR Kampüste” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Denizli Kariyer Günleri’ne katılan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya öğrencilerle buluştu.

 

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, “İŞKUR Kampüste” etkinliğine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ile Denizli İl Müdürümüz Fatih Işık da katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Uzunkaya, “İŞKUR Kampüste etkinliklerini düzenlemek suretiyle üniversitelerimizde Kurumumuz hizmetlerine yönelik farkındalığın oluşturulması adına son 1.5 aylık süreçte gençlerle bir araya geldik. Bugüne kadar yaptıklarımızı, ama daha da önemlisi geleceğe yönelik hedeflerimizi anlattık. Sevgili öğrenciler hizmetlerimizi ve sunduğumuz fırsatları takip edin” dedi.

 

Denizli’ye ilişkin bilgiler de paylaşan Uzunkaya, şunları söyledi: “Denizli ilimiz Türkiye işgücü piyasasında diğer illerimiz arasında pozitif anlamda ön plana çıkıyor. Türkiye’de işverenlerimizin İŞKUR aracılığıyla eleman temini oranı yüzde 61.8 iken, Denizli’de bu oran yüzde 85 seviyesinde. Teşviklerimizden ve programlarımızdan istifade etme oranı Türkiye’de 46.7 iken, yine bu rakam Denizli’de yüzde 65’ler civarında. Kurumumuzun kadın işe yerleştirme oranının yüzde 35 olduğu noktada Denizli’de kadın işe yerleştirme oranımız yüzde 40'larda.”

 

“İşe Yerleştirme Sayımızı 50 Kat Artırdık”

Genel Müdürümüz Uzunkaya, İŞKUR’un 2018 yılında 1 milyon 240 bin 308 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiğini belirterek “1946 yılında kurulan İŞKUR’un 2000’li yıllara gelindiğinde kapatılması gündemdeydi. Yeniden yapılanma sürecinin ardından önemli başarılara imza attık. İŞKUR 2002 yılında sadece 24 bin 482 kişinin özel sektörde işe yerleşmesine aracılık etti. 2002’ye kıyasla 2018 yılında ise özel sektörde işe yerleştirme sayımızı 50 kat artırdık” diye konuştu.

 

İŞKUR’un gerçekleştirdiği işgücü piyasası araştırmalarına da değinen Uzunkaya, işverenlerin diplomanın yanı sıra pratik beceri ve tecrübeye önem verdiğine dikkat çekti. Uzunkaya, bu noktada İŞKUR’un düzenlediği işbaşı eğitim programlarının işgücüne tecrübe kazandırdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Niteliği olan çalışmak isteyen herkese iş var. Biz İŞKUR olarak beceri eksikliğini giderebilme adına işverenlerimizle işbirliği yaparak İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz. Bu programımızla vatandaşlarımıza nitelik ve tecrübe kazandırarak istihdam edilmelerine yardımcı oluyoruz. Bu programlarımızdan 2017’de yararlanan kişilerin yüzde 92’si bir yıl ve daha uzun süredir istihdamda. Her yıl yaklaşık 300 bin kişi bu programımızdan yararlanıyor.”

 

3.5 Milyon Üniversite Mezununa İstihdam

2007’de üniversite mezunu istihdam sayısının 2,9 milyon iken 2017’de 6,4 milyona yükseldiğini belirten Uzunkaya “3,5 milyon üniversite mezununu Türkiye olarak istihdama kazandırdık. Bu da gösteriyor ki eğitim seviyesi arttıkça işgücüne katılma oranı ve istihdam oranı artıyor” diye konuştu.

 

Pamukkale Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş da katılımından dolayı Genel Müdürümüz Uzunkaya’ya teşekkür ederek “Öğrencilerimiz ve ülkem adına bugün burada olmaktan heyecan duyuyorum. Etkinliğin ismi İŞKUR Kampüste; ama İŞKUR gönüllere girdi. Üniversite olarak mezuniyet anketleri yapıyoruz. Öğrencilerimiz kariyer planlaması ve staj konularında bizden yardım istiyorlar. İstihdamda, kariyer planlamasında önemli bir aktör olan İŞKUR bu sebeple bugün burada” dedi. Çalışmanın sadece para kazanmak olmadığına dikkat çeken Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ise “İstihdam bir ülkenin en önemli konuları arasında. Çalışmak sadece para kazanmak değil, kendini gerçekleştirmek aynı zamanda. Biz de ÇEKO olarak istihdam meselesini kendi meselemiz addettik. Bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.

 

Denizli İl Müdürümüz Fatih Işık programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gençlere, böylesine geleceklerini ilgilendiren bir programa gösterdikleri duyarlılıktan dolayı   teşekkür ediyorum. Denizli’nin en önde gelen firmalarının insan kaynakları müdürleri sizlerle birlikte olacaklar. İşe girme noktasında ipuçlarını sizlerle paylaşacaklar. İş Kulübündeki arkadaşlarımız kariyer planlaması, mülakat teknikleri, cv hazırlama, Kurumumuz hizmetleri konularında size detaylı bilgi verecekler” ifadesini kullandı.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, etkinliğin ardından Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günleri Etkinliğine katıldı. İŞKUR'un sağladığı hibe desteğiyle Solucan Gübresi üretimi üzerine kendi firmasını kuran eski hükümlü Mükerrem Güleç'i de ziyaret eden Uzunkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı LAODİKYA Antik Kentinde Toplum Yararına Programlar kapsamında faaliyet gösteren katılımcılarla bir araya geldi.