12.01.2024 10:59:26

Hırvatistan İstihdam Servisi Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Hırvatistan Kamu İstihdam Kurumu Genel Müdürü Ante Lončar Başkanlığındaki heyet, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile iş birliği protokolü imzalamak, karşılıklı çalışma ziyaretleri ile bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek amacıyla 11-12 Ocak 2024 tarihlerinde İŞKUR’a çalışma ziyareti düzenledi.

 

Ziyaretin ilk gününde; İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ve Ante Lončar arasında kurumlar arası iş birliği faaliyetleri ile 2024 yılında gerçekleştirilecek çalışmaları içeren iş birliği protokolü ve eylem planı imzalandı. Protokol imza töreninin ardından, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Varol Dur başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda istihdam uzmanları tarafından İŞKUR’un genel yapısı, Türkiye’nin iş gücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, aktif ve pasif iş gücü hizmetleri ile yürütülmekte olan projeler hakkında Hırvatistan heyetine detaylı sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Ante Lončar ve beraberindeki heyet, Hırvatistan Kamu İstihdam Kurumu faaliyetleri ile ilgili İŞKUR heyetine bilgilendirmede bulundu.

 

Ziyaretin ikinci gününde ise Hırvatistan Heyeti, İŞKUR uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Sincan Hizmet Merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette heyete İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi verildi.

 

Ziyaret, Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenmesine yönelik istişareler neticesinde sona erdi.