11.12.2018 18:46:44

II. Adana İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi

II. Adana İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Çukurova Üniversitesi, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından “Başarı İçin Bağlılık” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi başladı.

Zirveye Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temur, Adana İl Müdürümüz Ahmet Karaveli, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ilin önde gelen sanayici ve iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Temur, kamu istihdam kurumu olarak temel gayemizin; işe yerleştirme, nitelikli iş gücü yetiştirme ve bu iş gücünü işverenlere temin etme olduğunu ifade etti.

Temur: “İşverenimizle ve işgücümüzle sahada sürekli iş birliği içerisindeyiz.”

İŞKUR’un 2002’de, bir yılda özel sektörde sadece 24 bin işe yerleştirme gerçekleştirildiğini hatırlatan Temur, "İŞKUR aracılığıyla 2018’de Kasım ayı sonu itibarıyla 1 milyon 98 bin işe yerleştirme gerçekleştirdik. İŞKUR olarak gelişerek büyüyoruz. İşverenimizle ve işgücümüzle sahada sürekli iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bugün burada tesis ettiğimiz sinerji ile daha etkin iş birlikleri geliştireceğiz. Adana bu açıdan bugün pek çok ilimize örnek bir etkinlik gerçekleştiriyor.” dedi.

Demirtaş: “Zirvemiz insan kaynakları açısından büyük bir sinerji oluşturacak”

Zirvede konuşan Vali Demirtaş ise bu yıl "Başarı için Bağlılık" kavramlarını ön plana çıkardıkları zirvenin, insan kaynakları yöneticilerinin zihninde yeni ufuklar açacağını, kamu ile özel sektörün iletişim ve iş birliğine katkı sağlayacağını ve en önemlisi ise insan kaynakları alanında ciddi bir sinerji oluşturacağını kaydetti. Ülkemizdeki genç nüfusu en iyi biçimde değerlendirmek adına iş dünyasının profesyonelleri olarak ifade edilen insan kaynakları uzmanlarının önemine değindi.

ADASO Başkanı Kıvanç da istihdamın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli gündem maddelerinde biri olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ancak nitelikli ve daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ulaşabileceğini aktaran Kıvanç, bunun vasıflı iş gücü ile başarılabileceğini ifade etti.

İl Müdürümüz Ahmet Karaveli ise konuşmasında İŞKUR'un en önemli paydaşları olan işverenler ve iş arayanlarla daha etkin ve verimli bir işbirliği için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu iş birliğini daha da güçlendirmek adına İl Müdürlüğü bünyesinde bir insan kaynakları platformu oluşturmayı arzuladıklarını ve bu platformun sunduğu iş birliği imkânının, iş gücü piyasasına büyük katkılar sunacağını sözlerine ekledi.

“İş’te Ben” CV yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Zirvede ayrıca, İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen "İş'te Ben" adlı CV yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Zirvenin açılış töreninin ardından insan kaynakları alanında çeşitli sunumlar yapıldı.