21.02.2019 09:13:28

Yurt Dışından Gaziantep’e Uzanan Girişimcilik Öyküsü

“Kendinize güvenin. Kadınların isteyip de başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Ben inandım ve başardım.”

1978 Gaziantep doğumlu Fatma Ebru Ulaşlı, işletme mezunu ve 3 çocuk annesi. Eşinin tahsili nedeniyle uzun bir dönem yurt dışında yaşayan Ulaşlı’nın doğal takviye ürünlerine olan merakı yurtdışında olduğu bu dönemde filizlenir. Yurt dışında hem kendisinin hem de ailesinin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için doğal takviye ürünler kullanan Ulaşlı, Türkiye’ye döndüğünde aynı uygulamayı devam ettirmek ister; ama gittiği eczanelerden ve doğal ürünler satan mağazalardan doyurucu bir bilgi alamaz. İnsanların bu ürünleri kulaktan dolma ve bilinçsiz bir şekilde kullandıklarını fark eden Ulaşlı, bu konuda birşeyler yapması gerektiğine karar verir.

Araştırmaları sonunda İŞKUR Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına başvurur. Aldığı eğitimle hayallerindeki işi kurmak için izleyeceği yolu çizen Ulaşlı, projesini hazırlayıp KOSGEB’e sunar ve projesi kısa bir sürede onaylanır.

Elisyum Sağlıklı Yaşam Merkezi adını verdiği işyerini açarak hayallerinin kapısını aralayan Ulaşlı, şu anda mağazasına gösterilen yoğun ilgiden ise çok memnun. Aldığı eğitimle yolunu aydınlatan İŞKUR’a teşekkür eden Ulaşlı, girişimci olmak isteyen bütün kadınları illerinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gidip bu önemli eğitimi almaları gerektiğini söyledi.