10.12.2018 16:24:43

İş Kulubü Liderlik Eğitimi Ankara’da Başladı

İş Kulubü Liderlik Eğitimi Ankara’da Başladı

İş Kulüpleri Projemiz kapsamında görev yapacak İş ve Meslek Danışmanlarımıza yönelik beş günlük “İş Kulübü Liderlik Eğitimi” Ankara’da başladı. Programın açılışına Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temur katıldı.

 

Eğitime bünyesinde İş Kulübü bulunan İstanbul, Yozgat, Kayseri ve Hatay illerinin yanı sıra İş Kulübü açılacak olan Malatya, Ordu, Balıkesir, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinden de İş ve Meslek Danışmanları katıldı.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Uzunkaya, daha verimli hizmet verilebilmek adına İş ve Meslek Danışmanlarına verilen “İş Kulübü Liderlik Eğitimi”nin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

 

Uzunkaya: “Verdiğimiz hizmetin niteliği bizim için çok önemli”

İş ve Meslek Danışmanlarımızın nitelikli hizmet vermesi gerektiğine dikkat çeken Uzunkaya şunları kaydetti: “4 bin danışmanla 4-5 milyon insanla görüştük demek çok cazip gelebilir; ama hakikaten bu insanlar bu görüşmeden sonuç aldılar mı? Biz bunu önemsiyoruz, bunu yerine getirebilmek için de her geçen gün hizmetlerimizde farklılaşmaya gidiyoruz. İş ve Meslek Danışmanlarımızın artık ihtiyaç alanlarına göre danışmanlık hizmetlerinde farklılaştırma yapması gerekiyor. Özellikle özel politika gerektiren gruplara yönelik danışmanlık hizmetlerimizin de farklılaşması maksadıyla İş Kulübü uygulamasını hayata geçirdik ve 2017’den bu yana 32 ilimizde 37 noktada İş Kulübü hizmeti sunuyoruz.”

 

Uzunkaya, İş Kulübü liderlerinin görev tanımlarıyla ilgili olarak ise “Bu alanda çalışan personelimiz, çalışma alanı ile ilgili hedef kitlenin organize edilmesinden, hizmetle ilgili iş birliği yapılabilecek paydaşlara erişilmesine kadar kapsamlı bir görev alanına sahip olacak.” açıklamasında bulundu.

 

Temur: “Özelleştirilmiş hizmet sunumuna geçiyoruz”

Açılışta konuşan İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Temur ise profil temelli nitelikli danışmanlık çalışmaları kapsamında iş kulüplerinin önemine değinerek "Vatandaşlarımıza yönelik özelleştirilmiş hizmet sunumuna geçiyoruz. Bu hizmet sunumunda iş kulüplerinin rolü de çok büyüktür. Yeni bir hizmet modeli olarak iş kulüplerini yaygınlaştırılmayı hedefliyoruz." dedi.

 

İş Kulüpleri

Kadınlar, gençler, engelliler, Roman vatandaşlar, uzun süreli işsizler, göçmenler, işsizlik ödeneği alanlar gibi özel politika gerektiren gruplarda yer alan kişilere iş arama motivasyonu ve yöntem desteği veren bir İş ve Meslek Danışmanlığı programıdır.