7.11.2018 09:10:53

İş Kulübü Ve Kariyer Merkezleri Çalıştayı Yapıldı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Beyoğlu İş Kulübümüz tarafından Biruni Üniversitesinde düzenlenen “İş Kulübü ve Üniversite Kariyer Merkezleri” konulu çalıştaya katıldı.

 Üniversite kariyer merkezleri ile iş kulüpleri arasındaki iş birliğini geliştirmek maksadıyla düzenlenen çalıştaya, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, 21 üniversitenin kariyer merkezi temsilcileri, İstanbul İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezi yöneticilerimiz, Genel Müdürlük personeli ile İş ve Meslek Danışmanları katıldı.

 “İstihdamla Büyüyoruz”

Çalıştayda konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, istihdamla büyümenin önemine değindi. İşgücüne katılım oranında gerek kadınlar, gerek gençler, gerekse de genel düzeyde Türkiye’nin son dönemde kaydettiği başarıyı dünyada hiçbir ülkenin gösteremediğinin altını çizen Uzunkaya, “Birçok ülke eksi istihdam değerleriyle karşı karşıya. Dünyanın istihdamsız büyümeyi tartıştığı bir dönemde; biz Türkiye olarak istihdamla büyüyoruz, bunu sürdürmemiz gerekir. İnsan kaynağımızın doğru becerilerle donatılması ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesi bu süreçte son derece önemlidir.” dedi.

“Üniversite Mezunu Gençlerin İşgücüne Katılma Oranı Yüzde 133 Arttı”

Genel Müdürümüz Uzunkaya, çalıştay kapsamında 21 üniversitenin kariyer merkezi yöneticileriyle birlikte önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek İŞKUR’a bağlı iş kulüpleri ile üniversite kariyer merkezlerinin iş birliği içerisinde önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi. Üniversite mezunlarının büyük bölümünün istihdam imkânı bulduğunu ifade eden Uzunkaya, “2007-2017 rakamlarına baktığımız zaman ülkemizde üniversite mezunu gençlerin iş gücüne katılma oranlarının yüzde 133 arttığını görüyoruz. Bu süreçte yaklaşık 4 milyon 183 bin üniversite mezunu işgücü piyasasına katılırken; 3 milyon 540 bini istihdam imkânı buldu.” diye konuştu.

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ise konuşmasında şunları söyledi: “İŞKUR, ülkemizde çok önemli görevler icra etmektedir. Günümüzün en önemli sermayesi bilgi, teknoloji ve yetişmiş işgücü. Bunların da kaynağı üniversitelerdir. Üniversitelerin en önemli görevi kaliteli eğitim vererek nitelikli öğrenci yetiştirmek. Bunun yanı sıra araştırma yapıp bilime katkıda bulunmak ve bunu da hizmet olarak sunabilmek” dedi.

Konuşmaların ardından, gerçekleştirilen çalıştayda iş kulüpleri ile kariyer merkezleri arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

İş Kulüpleri Nedir?

İŞKUR’un 2017 yılında hayata geçirdiği ve 2018 yılından bu yana yaygınlaştırma çalışmalarına devam ettiği İş Kulüpleri Projesiyle; kadınlar, gençler, engelliler, Roman vatandaşlar, uzun süreli işsizler, göçmenler, işsizlik ödeneği alanlar gibi özel politika gerektiren gruplarda yer alan bireylere yoğunlaştırılmış İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır. Gençler, projenin hedef kitleleri arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. İş Kulüplerinde gençlerle ilgili kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliği fırsatı değerlendirilmektedir.