26.04.2019 16:34:57

İŞKUR Artı Hizmet Noktamız Gazi Üniversitesinde Açıldı

Kurumumuzun Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğinde yürüttüğü “İŞKUR’un Kurumsal Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında İŞKUR Artı Hizmet Noktalarımızdan 6.'sının açılışı Gazi Üniversitesi Beşevler yerleşkesinde gerçekleştirildi.

 

Üniversitede düzenlenen açılış törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Ahmet Erdem, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcımız Bekir Aktürk, ARNDT Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Türkiye Direktörü Rubeena Esmail, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Arif Ay, Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bensu Karahalil, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Nitelikli İstihdamın Artırılmasına Önem Veriyoruz”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yardımcımız Ahmet Erdem, nitelikli istihdamın artırılması hususuna Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Bu bağlamda Gazi Üniversitesi yerleşkesine açılan İŞKUR Artı Hizmet Noktasının üniversiteli gençlerin işgücü piyasasına erişimini kolaylaştıracağını belirten Erdem “Ülkemizde nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımızı yurdumuzun her köşesinde sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde başlatılan İstihdam Seferberliği çerçevesinde bu faaliyetlerimize daha sistematik biçimde devam ediyoruz. Değerli öğrenciler, İstihdam Seferberliğimizin en önemli bileşenlerinden biri de hiç kuşkusuz üniversite öğrencilerimiz ve mezunlarımızdır. Bu çerçevede siz sevgili öğrencilerimizin kariyer planlamanızda en büyük destekçiniz olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Eğitimden iş hayatına en hızlı ve kalıcı bir şekilde geçişinizi destekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir ülkenin geleceği gençlerin elinde şekillenir. Kamu istihdam Kurumumuz olan İŞKUR ile bu sene üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız ve işverenlerimiz işbirliğinde sahaya indik ve İŞKUR Kampüste etkinliklerimizi gerçekleştirdik. 81 ilimizde düzenlediğimiz 137 etkinlikle üniversitelerimizde eğitimden iş hayatına geçişi destekleyici bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri yürüttük. Gençlerimizi işgücü piyasasıyla daha etkin buluşturabilmek adına üniversitelerimizde irtibat noktaları kuruyoruz. 93 irtibat noktamızdan birini de Gazi Üniversitesinde açmıştık. Bugün de yenilikçi yaklaşımlarla gerçekleştirdiğimiz İŞKUR Artı Hizmet Noktamızı sizlerin hizmetine sunarak, üniversitemize ikinci Hizmet Noktamızı kazandırıyoruz” dedi.

 

“6 Pilot İlde İŞKUR Artı Hizmet Noktaları Oluşturduk”

Gazi Üniversitesinin Türkiye’nin tarihi derinliği olan ve yetiştirdiği öğrencilerle ülkemize büyük katkılar sunan üniversiteler arasında yer aldığını vurgulayan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise İŞKUR ile Gazi Üniversitesinin yakın işbirliği içerisinde olduğunu ifade etti. Üniversitede bulunan Hizmet Noktasının yanı sıra Artı Hizmet Noktasının da ikili işbirliğine katkıda bulunacağının altını çizen Uzunkaya, “Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile Türkiye İş Kurumu olarak önemli bir projeyi 2017 yılından bu yana yürütmekteyiz. Proje kapsamında Adana, Antep, Ankara, İstanbul, Kilis ve Urfa illerimizden oluşan 6 pilot ilimizde Artı Hizmet Noktaları oluşturduk. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz açılışın ülkemiz ve üniversitemiz açısından güzel sonuçlar vereceğine inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“210 Bin 459 Üniversite Mezunu İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleşti”

Uzunkaya, 2018 yılında İŞKUR aracılığıyla 1 milyon 240 bin 308 kişinin özel sektörde işe yerleştiğine dikkat çekti. Üniversite mezunu işe yerleştirme sayısının 210 bin 459 kişi olduğunu ifade eden Uzunkaya, Ankara’da ise 13 bin 516 üniversite mezununun İŞKUR aracılığıyla istihdama kazandırıldığını kaydetti. Tüm bu verilerin kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğinin neticesi olduğunu belirten Uzunkaya, “Bu noktada İŞKUR’un uyguladığı aktif işgücü programları üniversite mezunlarının istihdamını kolaylaştıran en önemli unsur olmuştur. Yılda yaklaşık 500 bin kişi kurs ve programlarımızdan yararlanıyor. Özellikle İşbaşı Eğitim Programlarımıza katılanların yüzde 91.6’sı bir yıl ve üzeri istihdamda yer almaya devam ediyor. 3 yıl ve üzeri işte kalma oranı ise 82.9 olarak gerçekleşmiştir. Sevgili gençler, işverenlerimiz özellikle beceri ve tecrübeye büyük önem veriyor. Biz de İŞKUR olarak bunu etkin şekilde yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Bu yıl 75 bin öğrencimizi kurs ve programlarımızdan yararlandıracağız. İŞKUR ile daha sıkı işbirliği içerisinde olursanız daha kısa sürede işe girebilirsiniz” dedi.

 

“10 Araştırma Üniversitesinden Biriyiz”

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan da üniversitelerinin 2017 yılının eylül ayında ilan edilen Türkiye’deki 10 araştırma üniversitesinden biri olmayı başardığını vurguladı. Üniversite yerleşkesinde kurulan İŞKUR Artı Hizmet Noktasının öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sunacağını söyleyen Uslan, bu hizmeti sağlayan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve tüm yetkililere teşekkür etti.

 

ARNDT Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Türkiye Direktörü Rubeena Esmail ise GIZ ve Türkiye arasındaki işbirliği neticesinde İŞKUR Artı Hizmet Noktalarının 6.'sını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Artı Hizmet Noktalarının Türk vatandaşları, öğrenciler ve Suriyeli mültecilere hizmet vereceğini belirten Esmail, şunları söyledi: “GIZ ile Türkiye devleti arasında yürütülen bu proje kapsamında önemli başarılar elde ettik. Sayın Bakan Yardımcımıza, Genel Müdürümüze, Gazi Üniversitesi Rektörüne ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.”

 

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bensu Karahalil de İŞKUR Artı Hizmet Noktasının öğrencilere kariyer planlamasında nitelikli hizmetler vereceği yönündeki beklentilerini dile getirerek hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcımız Erdem, Genel Müdürümüz Uzunkaya ve protokol heyeti Gazi Üniversitesi yerleşkesinde bulunan İŞKUR Artı Hizmet Noktasının açılışını gerçekleştirdi. Artı Hizmet Noktamız ile Kurumumuz hizmetlerine erişimin artırılması ve üniversite öğrencilerine etkin bir şekilde Kurum faaliyetlerinin tanıtımının yapılması hedefleniyor.