7.12.2023 13:19:37

İŞKUR’da Dijital Öz Geçmiş Dönemi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayanlara yönelik hizmetlerini geliştirmeye ve dijital İŞKUR’u inşaa etmeye devam ediyor. Kurum sisteminde yapılan güncelleme sayesinde daha önce sadece pdf olarak kaydedilebilen öz geçmişler, oluşturulacak bağlantılar yoluyla işverenlerle doğrudan paylaşılabilecek. İşsizlik ödeneği başvurularında ise fiziki olarak “Askerlik Durum Belgesi”nin sunulmasına ihtiyaç duyulmayacak. Bundan böyle istisnai haller haricinde, askerlik sevk ve terhis tarihlerinin yer aldığı “Askerlik Durum Belgesi” dijital ortamda alınabilecek.

 

İŞKUR, hizmetlerinin dijitalleştirilmesi kapsamında yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Kurumun sunduğu ve e-Şube hizmeti üzerinden bugüne kadar sağlanan öz geçmiş uygulaması öz geçmişin pdf olarak bilgisayara kaydedilmesi ile sınırlıydı. Sisteme getirilen yenilik ile İŞKUR veri tabanında yer alan öz geçmişler bundan böyle link üretilerek paylaşılabilecek. Bu sayede iş arayanlar öz geçmişlerini “iskur.gov.tr” uzantılı linkler ile doğrudan whatsapp ve benzeri iletişim kanalları üzerinden veya “kopyala-yapıştır” işlemiyle ilgili kişiye, işverene veya kuruma iletebilecek.
Önümüzdeki dönemde öz geçmişte kamu kurumlarından teyit edilebilen bilgilerin artırılmasıyla birlikte “İŞKUR Öz Geçmiş Paylaşma” hizmetinin iş arayanlar ve işverenler nezdinde önemli bir noktaya gelmesi hedefleniyor. Ayrıca getirilen bu yeni yapı ile iş arayanların talep ettikleri İŞKUR kayıt kartı uygulamasının da azalması bekleniyor.

 

“Askerlik Durum Belgesi”nin Fiziki Ortamda Sunulmasına Gerek Kalmayacak


İŞKUR hizmetlerinin dijitalleşmesi kapsamında bir yeni uygulama da işsizlik ödeneği başvurularında getirildi. Kurumun, Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında, askerlik sevk ve terhis tarihlerinin yer aldığı “Askerlik Durum Belgesi” dijital ortamda alınmaya başladı. Bu protokol ile işsizlik ödeneği başvurularında, istisnai haller hariç, fiziki evrak sunulmadan başvuru işlemi tamamlanabilecek.