20.09.2024 16:42:29

İŞKUR Heyeti Almanya Federal İş Ajansını Ziyaret Etti

Almanya Federal İş Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Andea Nahles’in daveti üzerine Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Engin Akyol ile İstihdam Uzmanları Eser Erol ve Kamuran Coşar’dan oluşan heyet, 16-18 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya’ya çalışma ziyareti düzenledi.

 

Ziyaretin ilk gününde İŞKUR heyeti Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’yi makamında ziyaret etti. Cebeci, heyetin Nürnberg’e gerçekleştirmiş olduğu ziyarete ilişkin memnuniyetini dile getirerek İŞKUR’un Almanya’daki muadil kurumlarla olan iş birliğinin önemine dikkat çekti.

 

Heyet ikinci gün Almanya Federal İş Ajansı’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin açılış oturumunda Almanya Federal İş Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Vanessa Ahuja göçmenlerin entegrasyonu konusunda İŞKUR ile tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaparak kurumlar arasındaki iş birliğinin artırılmasında fayda görüldüğünü iletti.

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Akyol da, Türkiye’nin tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu zengin kültürel mirasıyla birlikte son yıllarda da büyük bir göç hareketinin merkezinde yer aldığını vurgulayarak ülkemizin göçmenlere kapılarını açmakla kalmadığını, aynı zamanda onları toplumun bir parçası haline getirmek için kapsamlı politikalar geliştirdiğini ifade etti.  Akyol ayrıca, İŞKUR tarafından uygulanmakta olan İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP 2) ile hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem de Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin (GKAS) istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla uygulamalı eğitim programları düzenlendiğini belirtti.

 

Açılış konuşmalarının ardından İstihdam Uzmanı Eser Erol İŞKUR faaliyetleri ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için yürütülen projelere ilişkin bilgi aktardı. Almanya Federal İş Ajansı’nın çeşitli departmanlarından uzmanlar da kurumun göçmenlere yönelik faaliyetleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

 

Ziyaretin üçüncü gününde ise Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nde (BAMF) düzenlenen programda göçmenlerin entegrasyonuna yönelik sunulan hizmetler ve yürütülen projeler hakkında İŞKUR heyetine bilgi aktarıldı.

 

Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve ortak çalışma alanlarının artırılmasına yönelik istişareler neticesinde çalışma ziyareti sona erdi.