4.10.2024 15:14:55

İŞKUR, Sosyal Taraflar ve Üniversite Kariyer Merkezleri Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

İŞKUR,  üniversite kariyer merkezleri ve sosyal tarafların temsilcileriyle düzenlediği eş zamanlı çalıştaylarda kamu kurum ve kuruluşları, sosyal taraf ve üniversite kariyer merkezi temsilcilerini bir araya getirdi.


Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde, 2 Ekim 2024 tarihinde İş ve Meslek Danışmanı Dairesi Başkanı Nazan Öksüz, İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Özkan Bolat, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay’ın katılımıyla Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalıştaylarda; İŞKUR personeli, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sosyal taraf ve üniversite kariyer merkezleri temsilcileri ile bir araya geldi.


Sosyal Taraf Temsilcilerinin Değerlendirmeleri Alındı


Eş zamanlı gerçekleştirilen çalıştay oturumlarından sosyal taraf temsilcileri ile yapılan çalıştay programının sabahki oturumu İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Özkan Bolat’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmanın ardından İstihdam Uzmanı Başak Karagülle İŞKUR’un sosyal ortaklarla gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.


Programın öğleden sonraki oturumunda, çok taraflı sosyal diyalog mekanizmasının yerel düzeyde en önemli örneğini oluşturan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının etkinleştirilmesine yönelik mevcut durumun değerlendirilmesi, sorunların tespitine ilişkin çalışmalar ile İŞKUR ve sosyal taraflar arasındaki iş birliğinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği hususu ele alındı.


Üniversite Kariyer Merkezleri Temsilcileri İle Üniversite-İŞKUR İş Birliği Ele Alındı


Üniversite kariyer merkezleri temsilcileriyle düzenlenen çalıştayın sabahki oturumu ise İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Nazan Öksüz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Program daha sonra İŞKUR İstihdam Uzmanı Ramazan Beğboğa’nın İŞKUR’un yürütmekte olduğu hizmetler, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığından Kıdemli Analist Merve Gül Karabulut’un Yetenek Kapısı hizmetleri ve projede görev yapan Uzman Cihan Akın Gürsoy’un ise daha önce faaliyet kapsamında yürütülen anket ve görüşmelerin sonuçları konularında gerçekleştirdikleri sunum ile devam etti. Öğleden sonraki oturumda gerçekleştirilen grup çalışmalarında ise belirlenen sorular ekseninde, İŞKUR ile üniversite kariyer merkezleri arasındaki iş birliğinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği hakkında istişarelerde bulunuldu.


Çalıştaylar, sunulan önerilere ilişkin genel bir değerlendirme yapılmasının ardından sona erdi.