25.01.2019 21:02:50

İŞKUR ve Basın İlan Kurumundan Medya Sektörünü Güçlendirecek İşbirliği

Kurumumuz ile Basın İlan Kurumu(BİK) arasında; iletişim ve medya sektöründe çalışan veya çalışmak isteyenler ile üniversite öğrencilerinin eğitim ve istihdam süreçlerine destek olmak maksadıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünün İstanbul’daki binasında gerçekleşen imza törenine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz, İstanbul İl Müdürümüz Yunus Yelmen, Kurum yöneticilerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

İŞKUR-BİK arasında 2016 yılında imzalanan ve basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesinde önemli rol oynayan protokolün devamı niteliğindeki yeni işbirliği protokolü ile ilgili bilgi veren Genel Müdürümüz Uzunkaya, dünyada hızlı değişim ve dönüşüm yaşandığını, bunun neticesinde medya sektöründe yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesinin öncelikli ihtiyaçlar arasında yer almaya başladığını söyledi. Yeni işbirliği protokolü ile basın sektörünün ortaya çıkan yeni ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek işgücünün yetiştirilmesi ve istihdamının sağlanması yönünde çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Uzunkaya, “Kurumumuz ve Basın İlan Kurumu arasındaki mevcut işbirliğini daha da güçlendirmek ve sektördeki işgücü ihtiyacının karşılanmasına devam edebilmek maksadıyla mevcut protokolün yenilenmesine ihtiyaç duyuldu. Bugün imzalayacağımız protokol doğrultusunda yürütülmesi planlanan faaliyetler ülke genelini kapsayacak ve İŞKUR’a kayıtlı tüm vatandaşlar protokol dâhilindeki hizmetlerimizden yararlanabilecek. Protokol kapsamında daha fazla mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı düzenlemeyi umuyoruz. Protokol kapsamında kamu-özel sektör işbirliğini birleştirerek istihdam alanında yeni rekorlara imza atmak, daha çok vatandaşımızın eve ekmek götürmesini sağlamak istiyoruz.” dedi.

Uzunkaya, protokol kapsamında verilecek eğitimlerin basın sektörüne önemli katkılarının olacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Sanayi 4.0 olarak adlandırılan yeni bir süreçten geçiyoruz. Bugün var olan mesleklerin kısa bir süre sonra artık hayatımızda yer almayacağını öngörüyoruz. Bu minvalde işgücü piyasasının bizden nitelikli eleman yetiştirmemizi istediğini biliyoruz. Benzer talepler basın sektöründen de geliyor. Bu kapsamda şu ana kadar Basın İlan Kurumu ile bin 299 kişinin işbaşı eğitim programını gerçekleştirdik. Bunlardan 989’u şu anda basın mensubu olarak hizmetlerini sürdürüyorlar. Son olarak bu protokolün imzalanmasında emeği geçen başta Genel Müdürümüz Yakup Karaca ve yönetim kuruluna, İŞKUR çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ise basın sektörünün yapısal sorunlarının başında nitelikli eleman ihtiyacının geldiğine dikkat çekti. Günümüzde dijitalleşmenin sektöre hâkim olmaya başladığını kaydeden Karaca “3 yıldır devam eden işbirliği protokolümüzü yenilemek üzere buradayız. Bu protokolün bizler için önemi çok büyük. Medyamızın yapısal bazı sorunları var ve bu sorunların başında da nitelikli eleman ihtiyacı geliyor. Malumlarınız, günümüzde analog dünyadan dijital dünyaya hızlı bir ilerleyiş var. Bizler medyamıza nitelikli eleman konusunda elimizden geldiğince katkı sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda İŞKUR ile yaptığımız bu protokolün önemi çok büyük. Ben burada İŞKUR Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve BİK Genel Müdürü Yakup Karaca tarafından işbirliği protokolü imzalandı.