10.08.2023 16:06:04

Kalfa Programı’nın İlk Vizyon Konuşması Etkinliği Gerçekleşti

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İŞKUR iş birliğinde yürütülen, savunma sanayiinde nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen Kalfa Programı’nın ilk “Vizyon Konuşması Etkinliği” Ankara’da gerçekleştirildi.

 

TR Eğitim ve Teknoloji A.Ş. ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, SSB Kurumsal Yönetim ve Koordinasyon Daire Başkanı Emin Asıltürk, SSB Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Arslan, Phd ve TR Eğitim ve Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Çağlar Demirkan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Vizyon Konuşması Etkinliği, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Aktaş’ın açılış konuşması ile başladı. Aktaş konuşmasında savunma sanayii alanında nitelikli iş gücüne olan ihtiyaca dikkat çekti. Aktaş, “Savunma sanayii alanında nitelikli iş gücüne olan ihtiyacımız her yıl kat kat artmakta çünkü ülkemiz teknoloji anlamında çok daha ileri seviyelere gitmeye başladı” dedi.

 

Aktaş, gençlerle bir araya gelmelerini sağlayan bu etkinliğin büyük önem taşıdığını belirterek, “Böyle bir etkinlik içinde olmak gerçekten heyecan verici. Kolay değil, ifade ederken de proje paydaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum çünkü İŞKUR’un sağladığı destek bizim için çok önemli” diye konuştu.

 

“Kalfa Programı Yepyeni Başlangıçlara İşaret Ediyor”

KALFA programının İŞKUR açısından çok özellikli bir program olduğunu vurgulayan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dur, programın yepyeni bir başlangıca vesile olduğunu, savunma sanayiinin yanı sıra ileride ülkemiz için stratejik diğer alanlarda buna benzer faaliyetler gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Dur, şöyle konuştu: “Kalfa Programı ile savunma sanayiinde çok daha ileriye gideceğiz. Biz İŞKUR olarak bu programdan çok şey öğrendik. Başta Cenk hocam olmak üzere Savunma Sanayii Başkanlığına çok teşekkür etmek isterim çünkü bizim için de önemli bir öğrenme süreci oldu bu.”

 

 “Program Kapsamında Tüm Savunma Sanayii Kuruluşları ve Üniversiteleri Kapsayan Bir Noktaya Geldik”

Kalfa Programı’nın kapsamının başlangıcından günümüze genişlemeye devam ettiğinin altını çizen Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Göktaş ise “Türkiye’deki bütün savunma sanayii kuruluşlarını ve tüm üniversiteleri kapsayacak noktaya geldik. Şu anda biz program kapsamındaki modülleri bir ders formuna getirmeye çalışıyoruz. Aslında bu hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır. Yani elde edilen kazanımların eğitim öğretim sistemine dahil edilmesi için çalışıyoruz” dedi.

 

“Gençlerin Önüne Büyük Fırsatları Vermek Zorundayız”

Gençlere seslenen Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Karataş, Kalfa Programı’nın ön plana çıkmasında gençlerin büyük önem taşıdığını söyledi. Karataş,  “Sizlerin burada olması bu programı en kıymetli yapan şey. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, YÖK Başkanlığımız, Savunma Sanayii Başkanlığımız, akademimiz ve savunma sanayii şirketleri hepsi bir gönül bağı ile bu proje için toplandılar. Huzurunuzda her birine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “Yarın büyük problemleri çözmesini beklediğimiz gençlerin önüne büyük fırsatları vermek zorundayız” diyen Karataş, bu anlamda Kalfa Programı’nın önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından KALFA Programı’nın önemi, teknik bilgiler ve tecrübe paylaşımını içeren sunumlar gerçekleştirildi. Etkinlik, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.