26.02.2021 13:51:18

MEGİP Kurslarını Tamamlayan Kursiyerlerimiz Belgelerini Aldı

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında eğitim alan kursiyerlerimizin Mesleki Yeterlilik Belgesi Dağıtım Töreni Ankara’da yapıldı.

 

Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Genel Müdürümüz Bekir Aktürk’ün yanı sıra Sincan İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara Sanayi Odası Başkanı M. Nurettin Özdebir, Sincan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım ve ASOSEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Serdar Tütek katıldı.

 

Törende gerçekleştirdiği konuşmada İŞKUR’un çalışmalarına değinen Genel Müdürümüz Aktürk, “2020 yılını, tüm dünyada ortaya çıkan ve işgücü piyasalarını oldukça fazla etkileyen COVID-19 pandemi sürecinde geçirdik. Bu dönemde istihdamın korunması amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteğini başarıyla uyguladık. Bunun yanında, işe yerleştirmeye aracılık, kurs ve programlara da devam ettik. Pandeminin etkisini azaltmak adına ilk olarak Kısa Çalışma Uygulamasını devreye aldık ve hak kazanma koşullarını esnettik, 2021 Ocak sonu itibarıyla pandemi döneminde istihdamı koruma amacıyla Kısa Çalışma Ödeneğinden 3 milyon 756 bin 584 çalışana 27,7 milyar TL ödeme yaparak İŞKUR tarihinin en yüksek desteğini sunduk. Pandemi dönemine rağmen 2020 yılında 900 bine yakın vatandaşımızın işe girmesine aracılık ettik. 2021 Ocak sonu itibarıyla da 67 bin 380’i özel sektörde olmak üzere toplam 70 bin 589 işe yerleştirmeye aracılık etmiş bulunmaktayız.” dedi.

 

“İstihdamın Artırılması İçin Aktif İşgücü Programlarını Uyguluyoruz”

Aktürk, konuşmasında işgücünün niteliğini artırmaya yönelik düzenlenen kurs ve programlar hakkında da bilgiler paylaştı. İŞKUR’un özellikle 2009 yılından itibaren daha çok yoğunlaştığı nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve işgücünün becerilerinin geliştirilmesi yoluyla istihdamın artırılması için uyguladığı Aktif İşgücü Programlarına değinen Aktürk, şunları söyledi: “Aktif İşgücü Programları kapsamında, Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları düzenleyerek iş arayanlarımızın teorik bilgi edinmesini, yeni meslek sahibi olmalarını ve pratik uygulamalarla tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Yine pandemiye rağmen 2020 yılında 423 bin 133 vatandaşımız aktif programlardan yararlanmıştır. 2021 Ocak sonu itibarıyla ise 24 bin 465 vatandaşımız aktif programlardan yararlanmıştır. 2018’de ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün işverenlerle iş birliği içerisinde yetiştirilmesi maksadıyla TOBB iş birliğinde teorik ve pratik eğitimleri birleştiren, dolayısıyla Mesleki Eğitim Kursları ile İşbaşı Eğitim Programlarının bir arada uygulandığı yeni bir eğitim sistemi olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolünü (MEGİP) uygulamaya başladık. Ankara Sanayi Odasıyla da 2019 yılı Kasım ayından itibaren Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla iş birliği yürütüyor ve MEGİP’leri uyguluyoruz. 2019 yılındaki 119 kursiyerin tamamı, 2020 yılında 542 kursiyerin %97’si bu kurslarımız sonrasında istihdam edilmiş durumdadır. 2021 yılında ise Ankara Sanayi Odasıyla iş birliğimiz kapsamında 100 kursiyerimize CNC Tezgâh Operatörlüğünden, Tornacı, Çelik Kaynakçısı, Dikiş Makinesi Operatörüne kadar 10 farklı meslekte kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz.”