7.06.2018 19:16:42

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81 il Müdürlüğü Yöneticileri ile Toplantı Yaptı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81 il müdürlüğü yöneticileri ile toplantı yaptı. Video konferans yoluyla yapılan toplantının öncelikli gündem maddesi personel motivasyonu ve verimliliği ile 2018 yılı hedeflerimiz oldu.

Uzunkaya, insanlığın en önemli temel meselesi olan istihdam ve işgücü alanında hizmet ürettiklerine dikkat çekti. Bu hizmetlerin sağlıklı yerine getirilmesinde, sorunların çözüme ulaşmasında her ay video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıların çok önemli olduğunu belirtti.

 

Genel Müdürümüz, 8 bin 500 personelden oluşan güçlü bir kadroya sahip olduklarını hatırlatarak “Her bir çalışanı tek tek önemsiyoruz. Bu kapsamda hedeflerimize ulaşabilmek için tüm çalışanların birbirleri ile güçlü bir iletişim halinde olması ve aynı hedefe yönelmesi büyük önem taşıyor” dedi.

 

İŞKUR olarak güçlü ve niteliği ön plana çıkaran hedeflerimiz var diyen Uzunkaya “İşe yerleştirme, danışmanlık ve aktif işgücü hizmetleri gibi üst başlıklar altında belirlediğimiz hedeflerimiz var. 2018’de 1 milyon 250 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun 450 bininin kadınlar, 450 bininin ise gençlerden oluşması hedeflerimiz arasında. Ayrıca, 480 bin kişiyi kurs ve programlarımızdan yararlandıracağız. Bu hedefimiz kapsamında 80 bin kişiyi meslek sahibi yapmayı, 300 bin kişiye mesleki deneyim kazandırmayı, 100 bin kişiye ise girişimcilik eğitimi vermeyi planlıyoruz. Bu hedeflerimizdeki gidişatı Genel Müdürlükte güçlü bir ekiple yakın diyalog içinde ve çalışmalara bizzat başkanlık ederek takip ediyoruz. Sizlerden de aynı yaklaşımı sergilemenizi ve her bir hedefle ilgili ilinizin durumunu yakinen takip etmenizi istiyoruz.’’

 

Ekip ruhunu inşa etmenin önemini vurgulayan Uzunkaya, personelin başarısını ve Kurum aidiyetini artırmak için özlük haklarında iyileştirmeler, kurum içi yükselme yollarının açılması gibi çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

“400’E YAKIN İŞKUR PERSONELİ İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜM”

 

İllerdeki her bir personelin karşılaştığı sıkıntılara bire bir eğilme konusundaki hassasiyetini hatırlatan Uzunkaya, göreve geldiği günden bu yana 400’e yakın İŞKUR personeli ile birebir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Uzunkaya ayrıca, çok yakın bir tarihte il müdürlükleri ve hizmet merkezlerinin iş ve meslek danışmanı ile büro personeli ihtiyacını gidermek için ilana çıkacaklarının müjdesini verdi. Kadromuza dahil olacak arkadaşların yeni bir soluk kazandıracağını bu sayede daha kaliteli ve nitelikli hizmet sunma imkânının artacağını söyleyen Uzunkaya sözlerine şöyle devam etti.

 

“İllerimiz için personel planlamasını yapmak üzere bu süreci yürütüyoruz. Personel eksikliği kadar var olan personelin etkin bir şekilde yönetilmesi de önemlidir. Aşkı ve sevdası hizmet olanların yorgunluktan söz etmesi mümkün değildir.” dedi.

 

MASA BAŞINDA OTURAN İL MÜDÜRÜ GÖRMEK İSTEMİYORUM

 

Uzunkaya, 20 sene önceki yönetim anlayışıyla yeni nesli yönetmenin mümkün olmadığını belirterek, millete dokunacak bir çalışma şeklinin zorunluluğuna vurgu yaptı. “Masa başında oturan il müdürü, yönetici görmek istemiyorum” diyen Uzunkaya, İŞKUR’un her personelinin vatandaşın ayağına giderek Kurumun faaliyetlerini anlatmasını istedi.

 

Genel Müdür olarak hedeflerin hangi oranda gerçekleştiğini bizzat takip edeceğini söyleyen Uzunkaya, özel politika gerektiren gruplara yönelik çalışmalarda daha hassas olunması gerektiğini belirtti.

 

“HAFTALIK GÖRÜNÜM”YAYINDA

 

Uzunkaya ayrıca, haziran ayının ilk haftası itibariyle “Haftalık Görünüm” adıyla bir bülten çıkarıldığını hatırlattı. Bu bülten sayesinde kurum personelinin İŞKUR’da yaşanan önemli haftalık olaylardan da haberdar olacağını, işgücü verileri sayesinde de gelinen noktayı daha yakından takip edebileceğini söyledi.

 

Daire Başkanlarının tek tek bilgilendirme yaptığı video konferansta, Genel Müdürümüz Uzunkaya 20 ille birebir görüşme gerçekleştirerek, gelen talepleri değerlendirdi.