8.09.2023 16:41:13

Özbekistan Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Yoksulluğun Azaltılması Bakanlığı Heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumuna gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından İŞKUR bünyesinde yapılan faaliyet ve hizmetler hakkında temaslarda bulunmak amacıyla 7 Eylül 2023 tarihinde İŞKUR’u da ziyaret etti.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, Başkanlığını Bakan Yardımcısı Eshovna Rano Turdıboyeva’nın yaptığı heyeti makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Turdıboyeva, Bakanlıklar arası ilişkilerin geliştirilmesi sayesinde istihdam alanında yürütülen faaliyetler hakkında Türkiye’nin ve İŞKUR’un tecrübelerinden yararlanabileceklerini ifade ederken ayrıca mesleki eğitim ve iş gücü hareketliliği konularında daha detaylı bilgi almak için önümüzdeki dönemde bir ziyarette daha bulunmak istediklerini belirtti.

Bakan Yardımcısının konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Güneş, İŞKUR tarafından sunulan faaliyetler hakkında heyete bilgi vererek İŞKUR’un kardeş ülke Özbekistan ile her konuda iş birliğine açık olduğunu belirtti. Güneş, ayrıca Özbekistan yetkililerini  “NEET’lere Yönelik Kamu İstihdam Hizmetleri” temasıyla Kasım 2023 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Avrupa Bölge Konferansına davet etti.

Özbekistan Heyeti ziyareti kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve ortak çalışma alanlarının artırılmasına yönelik istişareler neticesinde sona erdi.