21.04.2022 12:37:30

Personelimize Mali Yönetim ve Otomasyon Bilgilendirme Eğitimi

Kurumumuzun yönetim sistemini daha etkili ve verimli hâle getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında İç Denetim Başkanlığımız tarafından personelimize “İŞKUR Mali Yönetim ve Otomasyon Bilgilendirme” eğitimi verildi.

 

İŞKUR’da yönetim sürecinde dijital dönüşümü sağlamak amacıyla Kurumumuz bünyesinde mali yönetim ve otomasyon sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda personelimizin konuyla ilgili farkındalığını artırmak, gelecekte gerçekleştirilecek çalışmalara katılımı desteklemek maksadıyla Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonu’nda bir eğitim düzenlendi. İç Denetim Başkanlığımızda görevli İç Denetçi Serkan Eminoğlu tarafından verilen eğitimin açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay yaptı. Altay konuşmasında, İŞKUR’u paydaş kurumlarla otomasyon yönüyle aynı seviyeye getirmenin önemine dikkat çekti. Altay, “Tüm birimlerimizin birbiriyle olan iletişimini, merkezin taşra ile olan iletişimini, Kurumumuzun bankalarla ve diğer kurumlarla olan iletişimini daha hızlı ve etkili hâle getirmeyi hedefliyoruz. 2010’da başlayan sürecin devam etmesinde ve başarıyla tamamlanmasında tüm personelimizin katkılarına ihtiyacımız var. Burada Serkan Bey’in sunumu ile elde etmeye çalıştığımız şey hepimizin kavram olarak mali otomasyon konusunda aynı şeyi anlamasını sağlamak, süreçleri yakından ve örneklerle görmek ve Kurumumuzun mali yönetim ve otomasyon çalışmalarına güzel bir ekiple yeniden başlamak.” dedi.

 

Genel Müdür Yardımcımızın konuşmasının ardından İç Denetçi Serkan Eminoğlu, kamu yönetiminde mali yönetim ve otomasyon sisteminin işlevi üzerine personelimizle bilgiler paylaştı. Sistemin, bilginin yoğun olarak kullanıldığı ve bilgi akışının çok hızlı hâle geldiği günümüzde tüm işlemlerin kontrol edilmesini kolaylaştırdığını belirten Eminoğlu, “Kurumumuzun tüm çalışmalarını etkili ve verimli hâle getirmek, personelimizin emeğini ve zamanını doğru değerlendirmek açısından mali yönetim ve otomasyon sistemi büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Eminoğlu, kamu mali yönetiminin fonksiyonel süreçleri desteklediğini vurgulayarak İŞKUR’un mali yönetimindeki karar alma süreçlerine etkin bilgi sağlayacak mali sistemin bütüncül ve entegre bir altyapıya ulaştırılması amacıyla, mevcut süreç ve sistemlerin analizi ile “İŞKUR Mali Yönetim Bilişim Sistemi” kapsamındaki ihtiyaçların tanımlanması ve akabinde yol haritasının belirlenmesi ile çalışmaların hızlanacağını söyledi.

 

Eğitim, soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.