21.06.2018 18:38:57

Samsun İstihdam Buluşması Gerçekleşti

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında düzenlenen Samsun İstihdam Buluşması, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirildi. Buluşmada ayrıca Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği (MEGİP) protokolü imza töreni de yapıldı. Programa Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Aşkın Tören, Samsun İl Müdürümüz Haşim Meydan, işverenler ile stk temsilcileri katıldı.

Demircan: “Ekonomide en önemli nokta istikrar”

 

Programda konuşan Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, ekonomi için istikrarın önemine vurgu yaptı. İstikrarın olmadığı bir ortamda, yabancı yatırımcının gelmesi bir yana içerideki sermayenin bile kaybedileceğine dikkat çekti.

 

Demircan, Türkiye'yi bulunduğu noktadan daha yukarı taşımak için istikrarı sürdürmek gerektiğini söyledi.

 

Usta: “İŞKUR çok önemli bir görev üstleniyor”

 

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da. Türkiye'nin yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin eğitimle iş gücü piyasası arasında uyumsuzluk olduğunu ifade etti ve bu noktada İŞKUR’un çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

 

Uzunkaya: “Samsun’da işe yerleştirme hedefimizi arttırdık”

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ise istihdamın insanlığın en önemli meselesi olduğunu bu nedenle üzerinde çok daha fazla kafa yorulması gerektiğine dikkat çekti.

 

Uzunkaya, istihdam politikalarının bir seferberlik halinde yürütüldüğünü ifade ederek, "2000'li yılların başında İŞKUR ‘Bu kuruma ne gerek var artık kapatalım’ denilen bir kurumdu. Yılda sadece 24 bin insanın istihdamını gerçekleştiren bir kurumdu. Ama biz şu an Samsun iline 2018 yılında 22 bin özel sektörde işe yerleştirme hedefi verdik. Ve hedefimizin yılın ilk 6 ayı dahi dolmadan 14 binini gerçekleştirdik. Bu demektir ki yılsonunda Samsun'da 30 bin işe yerleştirme gerçekleştirilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." dedi.

 

İstihdamda Türkiye’nin gelişmiş ülkeleri geride bıraktığını belirten Uzunkaya, bir ülkenin istihdamda başarılı olabilmesi için istihdam rakamlarının birlikte mutlaka genç ve kadın istihdamı verilerinin de değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

“Genç istihdamında dünya lideriyiz”

 

Uzunkaya ülkeler açısından en önemli problemlerden biri genç istihdamı olduğunu söyledi. Son 10 yılı değerlendiren Uzunkaya, “Avrupa Birliği’nin 28 ülkesinde genç istihdamında 3,5 milyon azalma görülmektedir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile genç istihdamında azalma söz konusu iken biz genç istihdamımızı 582 bin kişi artırdık, bu açıdan da dünyada lider konumda olan bir ülkeyiz. Türkiye son dönemde bütün alanlarda olduğu gibi istihdam alanında da başarıyı yakalan bir ülkedir. Bunun neticesinde işsizlik rakamlarımız seri olarak aşağıya düşmekte. Genç ve kadın işsizliğinde düşüş rakamları oldukça olumlu seyretmektedir.” dedi.

 

Uzunkaya, işsizlik oranlarının önümüzdeki aydan itibaren tek hanelere, hatta yüzde 9,5’in altına düşeceğini belirtti. Uzunkaya, “Yeter ki milletçe isteyelim, kararlı olalım, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Ülkemiz adına bu sevindirici rakamları kamuoyu ile paylaşmanın önemli olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu MEGİP Protokolünü imzaladı. Törende istihdamın "en"lerine ödül verildi. Ayrıca Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan başarılı çalışmalarından dolayı Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya'ya plaket takdim etti.