28.03.2019 16:12:17

Tunceli Girişimcilik ve Kariyer Günü Etkinliği Yapıldı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Tunceli Valiliği, Munzur Üniversitesi ve Tunceli İl Müdürlüğümüz iş birliğinde düzenlenen İŞKUR Kampüste "Kariyer ve Girişimcilik Günü" etkinliğinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Bir dizi etkinlik için Tunceli’de bulunan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, ilk olarak Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’i makamında ziyaret ederek 2019 İstihdam Seferberliği, “İŞKUR Kampüste” kariyer günü etkinlikleri ve Kurumumuz hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Daha sonra Tunceli İl Müdürlüğümüze geçen Uzunkaya, personelimizle bir araya geldi. İl Müdürlüğümüzde düzenlenen toplantıda 2019 İstihdam Seferberliği ve İŞKUR’un hedeflerinden bahseden Uzunkaya, personelimizle görüş alışverişinde bulundu.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, İl Müdürlüğümüzü ziyaretinin ardından Tunceli Valiliği, Munzur Üniversitesi ve Tunceli İl Müdürlüğümüz işbirliğinde düzenlenen "Kariyer ve Girişimcilik Günü" etkinliğin açılışını gerçekleştirdi. Etkinliğe Uzunkaya’nın yanı sıra Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları temsilcileri, işverenler ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte Almanya'da yaşayan Tuncelili iş adamı Turabi Yıldız, Beşiktaşlı eski Milli Futbolcu Sinan Kaloğlu, Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı ve Yazar Haluk Tatar, İş ve Meslek Danışmanı Erdinç Yıldırım başarı hikâyeleri ile deneyimlerini paylaştı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Sonel, Tunceli'nin çehresinin çok kısa zamanda çok hızlı bir şekilde değiştiğini dile getirerek "Hakikaten istendiği takdirde kısa sürede neler yapılabileceğini gördünüz, Tunceli'nin değişiminden, parklardan bahçelerine, istihdamından huzur şehri olmasına kadar. Huzur şehri olduğunuzda hem istihdam hem turizm hem kültür hem de spor peş peşe geliyor. Bu değişimde bize her türlü katkıyı veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza hepiniz adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

“2018 Yılında İŞKUR Olarak 1 Milyon 240 Bin 308 Kişiyi İşe Yerleştirdik”

2002 yılında İŞKUR’un sadece 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık ettiğine dikkat çeken Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, şunları söyledi: "Bu kurumun 15 yıl sonra 2017’de işe yerleştirme sayısını 24 binden 1 milyon 52 bine yükseltmesi elbette milletçe yapılan seferberliğin sonucudur. 2018 yılında ise Cumhurbaşkanımız artı iki istihdam hedefini duyurdu. Yine sahaya indik. Bütün paydaşlarımız çalışma halindeydi. Bu defa da İŞKUR olarak 1 milyon 240 bin 308 kişiyi işe yerleştirdik.”


"Tuncelili İşverenleri Tebrik Ediyoruz"

2002 yılında Tunceli'de İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştirme olmadığını hatırlatan Uzunkaya, "Kadın istihdamı, genç istihdamı, engelli istihdamı sıfır. 2018’de ise bin 262 kişinin bu şehirde istihdamına aracılık ettik. Bunlardan 546’sı kadınlardan oluşuyor. Bu çok önemli. Bunun için Tuncelili işverenlerimizi tebrik ediyoruz. Tunceli, Türkiye'de en yüksek oranda kadınların işgücü piyasasında yer aldığı ve istihdam edildiği ilimizdir " dedi.

 

Uzunkaya, gençlere İŞKUR İl Müdürlükleriyle irtibat halinde olmalarını tavsiye ederek, İŞKUR’un 2018 yılında Tunceli'de 191 üniversite mezunu genci işe yerleştirdiğini belirtti.

 

Etkinlik sonrası Genel Müdürümüz Uzunkaya, oda temsilcileri, mali müşavir, muhasebeci ve işverenlerle 2019 yılı istihdam teşvikleri hakkında toplantı gerçekleştirdi.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Tunceli ziyareti kapsamında Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Müdürümüz Özdemir Aktaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Akif Bildirici ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahir Cevher ile birlikte üniversite yerleşkesinde İŞKUR İrtibat Noktasının açılışını da gerçekleştirdi. Uzunkaya ayrıca, kentte İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programları yerinde inceleyerek bilgi aldı.