5.02.2019 10:06:14

Uşak’ta 2019’un İlk İİMEK Toplantısı Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın İştirakiyle Gerçekleştirildi

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Funda Kocabıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kocabıyık’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Uzunkaya, son yıllarda İŞKUR’un faaliyetlerinin ülke genelinde olduğu gibi Uşak ilimizde de ciddi bir ivme kazandığını ifade etti.

 

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2019 yılı 1. Olağan Toplantısı, Vali Funda Kocabıyık başkanlığında ve Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Yardımcıları Muammer Balcı, Ömer Kalaylı, İşgücü Piyasası İstatistik Dairesi Başkanımız Aydın Alabaş, Uşak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekilimiz Emin Gahraman ve diğer kurul üyeleri de hazır bulundu.

 

Toplantının açılış konuşmasında Vali Kocabıyık; “Türkiye genelinde 2017 yılı işgücüne katılım oranı yüzde 52,8 olarak gerçekleşmişken bu oran TR 33 bölgesinde bulunan Uşak için yüzde 53 olarak kayıtlara geçmiştir. Bu noktadan hareketle kentimizde hem sanayinin gelişmesine, hem de istihdamın artmasına katkı sağlayacak bütün çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

 

İşe Yerleştirme Performansımızla Dünya Kamu İstihdam Kurumlarına Örnek Olduk

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise; “Ülkemizin son 16 yılda her alanında yaptığı büyük atılım hamlesi, Bakanlığımız ve İŞKUR marifetiyle kendisini istihdam ve işsizlikle mücadelede de gösterdi. Ülkemiz tüm meselelerinde olduğu gibi istihdam konusunda da son yıllarda hiçbir ülkede görülmeyen bir başarının sahibi oldu. Elbette bu başarı hamasi duygulara ve sözlere dayalı değildir. Tamamen somut verilere dayalı gerçekçi bir ifadedir. 2002’de yalnızca 24 bin 482 kişi olan özel sektör işe yerleştirme sayısını 2018 itibarıyla 1 milyon 240 bin 308’e çıkaran İŞKUR, bir Kamu İstihdam Kurumu olarak küresel düzeyde benzeri görülmemiş bir başarının mimarı olmuştur.” şeklinde konuştu.

 

Uzunkaya: “ 2018’de Uşak’ta Kadın İstihdamını 3 Bin 511’e Yükselttik”

Uşak’ta gerçekleşen işe yerleştirme verilerine de değinen Uzunkaya; “2002 yılında Uşak için yalnızca 162 olan işe yerleştirme sayımızı 63 kat artırarak 10 bin 352 seviyesine yükselttik. Bilhassa kadınların istihdama kazandırılması Uşak özelinde çıtayı çok yukarılara taşıdığımız bir konudur. 2002 yılında İŞKUR tarafından işe yerleştirilen kadın sayısı sadece 34 iken 2018 yılında bu sayıyı tam 103 kat artışla 3 bin 511 kişiye çıkardık.

 

Eğitim Programlarımız İstihdama Katkı Sağlıyor

Genel Müdürümüz Uzunkaya, Türkiye’de işverenlerin aradığı niteliklerde personel bulmakta zorlandığını belirterek; “İŞKUR olarak düzenlediğimiz İşbaşı Eğitim Programları çerçevesinde 2017 yılı özelinde bu programlara katılanların bir yıl üzeri istihdamda kalma oranı yüzde 91.6’dır. Yani 100 bin kişinin 92 bini hala istihdamdadır. Yılda ortalama 300 bin vatandaşımızın faydalandığı bu programlarımız nitelikli ve sürdürebilir istihdama çok önemli bir katkı sağlamaktadır. ifadelerini kullandı.

 

Genel Müdürümüz Uşak ziyareti kapsamında, çağrı merkezi sektöründe kariyer yapmak isteyen bin kişiye mesleki beceri kazandırmak maksadıyla İŞKUR ile iş birliğinde bulunarak  kurs ve programlar düzenleyen “Teleperformance Türkiye”nin Uşak lokasyonunu ziyaret ederek yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. Uzunkaya daha sonra, canlı yayın konuğu olduğu Keyf Radyo’da hizmetlerimiz hakkında bilgi verdi.