20.06.2022 15:22:23

Sivas'ta Gençler Meslekleri Erbabından Dinledi

Mesleklerin meslek erbabı tarafından öğrencilere tanıtılması amacıyla düzenlenen Sivas Meslek Tanıtım Günleri kapsamında; Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere uygulanan anket çalışması sonrası belirlenen 11 meslek, alanında uzman öğretim üyelerince ilde eğitim gören 10-11-12. Sınıf öğrencilerine tanıtıldı.

Farklı liselerden belirlenen yaklaşık 1100 civarı öğrenci gün boyunca yapılan 3 ayrı oturuma katılarak meslekler hakkında merak ettiklerini bizzat “mesleğin erbabından” öğrenme imkânı buldular. Etkinlikte Uzay ve Uçak Mühendisliği, Robotik Mühendislik, Bulut Bilişim Uzmanı gibi geleceğin mesleklerinin yanı sıra Hemşirelik, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Fizyoterapistlik gibi mesleklerde tanıtımlar gerçekleştirildi.  Böylelikle öğrencilerin kariyer hedeflerini çizme yolunda katkı sağlanmış oldu.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki Eğitim Günleri Etkinliğine İl Müdürü Hikmet Canpolat,  İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Hakan Yekbaş, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Tolga Karaköy ve il protokolü katılım sağladı.