2.10.2024 11:32:11

İŞKUR, Özel İstihdam Büroları Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde 1 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da düzenlenen çalıştayda İŞKUR ve Özel İstihdam Büroları (ÖİB) arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla 60 ÖİB temsilcisi ile bir araya geldi.


İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Engin Akyol’un açılış konuşmasıyla başlayan çalıştaya; İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Özkan Bolat ile Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Mehmet Altun da katılım sağladı. Açılış konuşmalarının ardından İŞKUR İstihdam Uzmanı Meltem Anduse, İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ÖİB ile yürütülen faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.


Ayrıca çalıştayın sabah oturumunda, İŞKUR ve OİB arasındaki mevcut durumun değerlendirilmesi ve sorunların tespitine yönelik çalışmalar yapılırken öğleden sonraki ilk oturumda çözüm önerileri tartışıldı.


Çalıştayın son oturumunda ise İŞKUR ve ÖİB'ler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik geliştirilecek modele katkı sağlamak üzere ÖİB temsilcilerinin önerileri alındı. İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Bolat, alınan önerilere ilişkin genel bir değerlendirme yaparak çalıştayı sonlandırdı.