17.10.2024 20:15:06

İŞKUR Trabzon Kariyer Expo 2024 İş Arayan ve İşverenleri Bir Araya Getirdi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında öğrenciler, sosyal ortaklar, iş arayanlar ve işverenleri buluşturan “İŞKUR Trabzon Kariyer EXPO 2024 İstihdam Fuarı” 16-17 Ekim tarihlerinde düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda; İş arayanlar ve öğrenciler Trabzon ilinin önde gelen firmaları ile yüz yüze iş görüşme imkanı bulurken mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabildi. Ayrıca fuara 52 firma katıldı.

Trabzonlu gençler ve iş arayanlar tarafından yoğun ilgi gören fuarın açılış törenine Trabzon Vali Vekili Hacı Osman Hökelekli,Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İŞKUR İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet Kaba, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili, Sosyal Ortaklar, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri, öğrenciler, gençler ve iş arayanlar katılım sağladı.

İş Arayanla İşverenleri Buluşturmak Önemli”

Fuarda konuşma yapan Hökelekli, Proje kapsamında daha önce Türkiye’de sadece 4 ilde düzenlenen bu kariyer fuarının beşincisinin Trabzon’da yapılmasından duyduğu onuru ifade etti.

KTÜ'den Gençlere Tavsiyeler

Ursavaş ise gençlerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla bu tür fuarların önemine vurgu yapan Ursavaş, özellikle öğrencilerin ve mezuniyet aşamasındaki gençlerin fuara katılım sağlamasını tavsiye etti.

“2010 Yılından Beri İstihdam Fuarları Düzenliyoruz”

Fuarın açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Bolat, “2010 yılından itibaren istihdam fuarlarıve kariyer günleri düzenliyoruz. Bu fuar ve kariyer günlerinin temel amacı iş arayanlarla işverenleri bir araya getirmek ve ayrıca gençlerimize kariyer planlamalarında destek olmak. 2020 yılından itibaren de yine bu fiziki fuarlarımıza ek olarak sanal fuarları da düzenliyoruz” dedi.

Uzmanlarla Dolu Paneller Gençlerle Buluştu”

Konuşmaların ardından Hökelekli ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarı ziyarete açtı. İki gün süren fuarda çok sayıda öğrenci ve iş arayan genç, İŞKUR ve firmaların stantlarını ziyaret ederek yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi, iş başvurusunda bulundu. Etkinlik kapsamında “Yeni Dünyanın Yeni Yetkinlikleri, Turizmde Kalite Nitelik Kariyer Sürdürülebilirlik, Yapay Zekâ Çağında Yeni Fırsatlar, İş Başvuruları ve CV Hazırlama, Uluslararası Geçerliliği Olan Öz Geçmiş Hazırlama, Bölgesel Değerden Küresel Başarıya, Hayallerden Gerçeğe Tutkunuzu Kariyere Dönüştürmek, Veri Bilimi, Engellilere Yönelik Faaliyetler ve Engelli Projeleri, Girişimcilik Ekosisteminde KOSGEB'in Yeri” başlıklarında alanında uzman kişiler tarafından katılımcılarla bilgiler paylaşıldı.