23.10.2024 16:54:37

Bosna Hersek İşgücü ve İstihdam Ajansı Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Bosna Hersek İşgücü ve İstihdam Ajansı Genel Müdürü Ivan Barbalić  Başkanlığındaki heyet, bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek amacıyla 22-23 Ekim 2024 tarihlerinde İŞKUR’a çalışma ziyareti düzenledi.

 

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Mirsada Colakovic’in de katıldığı ziyaretin ilk gününde İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş tarafından kabul edilen heyet ile  kurumlar arası iş birliği faaliyetlerine ilişkin çalışmaları içeren iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Güneş; Türkiye ile Bosna Hersek  arasındaki tarihi, kültürel ve dostane ilişkilerin, kurumlarımızın iş birliğine de yansıdığını ve bu bağları daha da güçlendirdiğinden bahisle İki ülke istihdam kurumları arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayarak, Kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Barbalić ise, protokol sayesinde kurumlar arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin iki ülkenin istihdam alanındaki uygulamalarına sağlayacağı katkının önemine değindi.

 

Protokol imza töreninin ardından; İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Engin Akyol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda istihdam uzmanları tarafından İŞKUR’un genel yapısı, Türkiye’nin iş gücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, engelli vatandaşlara yönelik hizmetler, aktif ve pasif iş gücü hizmetleri ile yürütülmekte olan projeler hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi. İŞKUR sunumu sonrasında Bosna Hersek heyeti tarafından Bosna Hersek’in iş gücü piyasasına yönelik bilgiler ile İş gücü ve İstihdam Ajansı  faaliyetlerini içeren detaylar aktarıldı.

 

Ziyaretin ikinci gününde ise Bosna Hersek Heyeti, İŞKUR tarafından sunulan hizmetleri yerinde görmek amacıyla Sincan Hizmet Merkezi ve iş kulübü ziyaretinde bulunarak yetkililerden detaylı bilgi aldı.

 

Ziyaret, Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenmesine yönelik istişareler neticesinde sona erdi.