Gaziantep 6. İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı
Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya bu yıl 6.’sı düzenlenen Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılış törenine katıldı. “İstiklalin ve İstihdamın Kalesi” temasıyla ziyaret açılan fuara iş arayanlar ve işverenler yoğun ilgi gösterdi.
Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün geleneksel hale getirdiği İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 6. kez işveren ve iş arayanları buluşturdu.
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İl Müdürümüz Siraç Ekin, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işverenler ve iş arayanlar katıldı.
Son 16 Yılda Büyük Adımlar Atıldı
Törende konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, Türkiye’de istihdamın artırılması noktasında son 16 yılda büyük adımlar atıldığını ifade ederek, ülkemizde gerçekleştirilen çalışmaların örneğinin dünyada olmadığını söyledi. Bu başarının tüm Türkiye’nin ortak başarısı olduğunu kaydeden Uzunkaya “Türkiye’nin son dönemdeki başarısı ve dünya devletleri arasında ön plana çıkmasının hiç şüphesiz en somut örneklerinden birisi işsizlik ile mücadelede atılan adımlardır. Elbette bu başarı, milletimizin başarısıdır” dedi.
Engellilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Uzunkaya, şu ifadeleri kullandı: “Engellisine sahip çıkmayan bir milletin geleceğinden de bahsetmek mümkün değildir. Özellikle, dezavantajlı olarak ifade ettiğimiz, yani büyük ilgiye ihtiyaç duyan gruplara yönelik ayrı bir çalışma yapıldığını ifade etmem lazım. Gaziantep tüm engellilere ve Anteplilere sahip çıkan bir ilimizdir. Bu yönüyle de müteşekkiriz.”
Asıl Mesele Mesleksizlik
Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye’deki sorunun kalifiye eleman olduğunu söyledi. Gül, “Türkiye’de de Gaziantep’te de en büyük meselemiz mesleksizlik meselesidir. Maalesef gençlerimiz birçok şeye talip oluyorlar; ama uzmanlaşmış sayı çok az. O yüzden velilerin çocuklarını meslek liselerine yönlendirmeleri lazım. Bu vesile ile sorunumuzun bir kısmını çözmüş oluruz” diye konuştu.
Dünyada Artık Sürdürülebilir Kalkınma Konuşuluyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dünyada sürdürülebilir kalkınmanın konuşulduğunu anlatarak, “Vatandaşlarımızın eğitim hakkı, sağlık hakkı ve onların birinci sınıf vatandaş olarak istihdam hakkı bulunuyor. Onlara fırsat vermek en büyük görevimizdir. Artık dünyada sürdürülebilir kalkınma konuşuluyor. Artık yalnızca parayı yöneten değil, insanı merkeze alan bir kalkınma modelinin dünyayı inşa edeceği konuşuluyor. ‘Gençler geleceğimiz’ diyoruz. Ama gençleri mutlu bireyler olarak geleceğe hazırlamamız lazım. Özellikle Gaziantep için yüksek teknolojiye geçmemiz gerektiği için, gençleri buna uygun halde yetiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
7 Milyon Beyaz Yakalı İçin İstihdam Alanlarına İhtiyacımız Var
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye’nin genç nüfusunun arttığını ve bu genç nüfusa yeni istihdam alanlarının açılması gerektiğini söyledi. Gür, ”Almanya’nın 3.3 milyon öğrencisi var. Yani Avrupa yaşlanırken, genç nüfusu azaldığından istihdama ihtiyaç duymuyor. Ama biz Türkiye olarak genç nüfus ile birlikte 7 milyon beyaz yakalıyı sahaya göndererek yeni istihdam alanlarına ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve Protokol Heyeti kurdeleyi keserek fuarı ziyarete açtı. Binlerce iş arayan ile işverenleri buluşturacak fuar 20-21 Aralık tarihlerinde ziyaret edilebilecek.
Genel Müdürümüz Uzunkaya Gaziantep ziyareti kapsamında Gaziantep Üniversitesi Kampüsünde yapımı tamamlanan İŞKUR Artı Hizmet Noktası’nda incelemelerde bulundu.