İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Kurumumuz tarafından yürütülen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Projenin 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Lutfihak Alpkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet Karan, Bakanlığımız, İŞKUR ve paydaş kurumların temsilcileri katıldı.
Kurumumuz Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkan Vekili ve İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesinin Operasyon Faydalanıcısı Kıdemli Temsilcisi (SROB) Oğuzhan KÜPELİ tarafından moderasyonu yapılan toplantının açılışında; Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay çok yoğun bir hazırlık süreci olan Projemiz ile İŞKUR’un özellikle iş ve meslek danışmanlığı alanında kapasitesini geliştirmeyi ve özel politika gerektiren gruplara yönelik daha etkili hizmet sunmayı hedeflediğimizi ifade etti. İŞKUR olarak Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar ile yakın işbirliklerimizi projelere dönüştürerek dezavantajlı grupların istihdamına ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ettiğimizi belirten Genel Müdür Yardımcımız, sadece Avrupa Birliği fonları ile yürütülen projelerimiz ile 2000’li yılların başından bu yana 200 milyon Avroyu aşan fon kullanımı gerçekleştirdiğimizi söyledi. Altay ayrıca iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimizin ve kurumsal kapasitemizin geliştirilmesi yoluyla daha çok iş arayana, öğrenciye ve işverene ulaşılmasının amaçlandığını, Avrupa Birliği ve Türkiye Finansmanı ile hayata geçirilen ve 2020-2023 yılları arasında uygulanacak olan İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesinin ise sadece bir kurumsal kapasite projesi olarak görülmediğini ve İŞKUR’un hizmet sunduğu hedef kitle açısından da önemli bir kazanım olarak değerlendirildiğini vurguladı.
İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesinin gerek gerçekleştirilecek faaliyetler gerekse de elde edilecek çıktıları bağlamında çarpan etkisi oluşturacağını ifade eden ÇSGB Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, “Proje kapsamında yaklaşık 6 bin personele eğitimler verilecek. Kariyer fuarları ile iş arayan ve işverenler bir araya gelecek. İŞKUR’un üniversitelerle iş birliği artırılacak. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen ve bundan sonra katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet Karan ise AB olarak 2000’li yılların başından bu yana çok sayıda proje uyguladıklarını, İŞKUR’un bu konuda deneyimli bir kurum olduğunu söyledi. İş ve meslek danışmanlarının İŞKUR’un sahadaki yüzleri olduğunun altını çizen Karan, projenin, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin geliştirilmesinde önemli çıktıları olacağını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından projenin Takım Lideri Michael Heathcote, proje kapsamında son 6 ayda kaydedilen ilerleme ve gelecek 6 ay için planlamaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Teknik sunumun ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ise çok boyutlu çalışmaları içeren bu projeyi heyecan ve motivasyonla en iyi şekilde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Toplantı, paydaş kurumların görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.