28.06.2024 16:10:07

NEET PRO Kapanış Konferansı Ankara’da Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin ortak finansmanıyla yürütülen "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Teknik Destek Projesi" kapanış konferansı 28 Haziran 2024 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Etkinlik,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Günay, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İşbirliği Birim Başkanı Odoardo Como ile İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı ve NEET PRO Operasyon Faydalanıcısı Kıdemli Temsilcisi (SROB) Oğuzhan Küpeli’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Projenin tanıtım filmi gösterimi ve proje takım lideri Luca Azzoni’nin sunumu ile öğleden önceki oturum tamamlandı.

Konferansın öğleden sonraki oturumuna paneller ile devam edildi. Panellerde hibe projelerine katılan NEET gençlerin deneyimleri dinlenildi. NEET'lerin kapasite geliştirme ve istihdam edilebilirliği, NEET'lere erişim ve farkındalık faaliyetleri ele alındı.

Etkinlik süresince projenin kazanımları ve gençlerin gelecekteki beklentileri üzerine önemli görüşler paylaşıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları, gençler, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 360 kişinin katıldığı etkinlik, kapanış konuşmaları ile sona erdi.