8.06.2020 16:45:42

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk 81 İl Müdürlüğümüz Yöneticileriyle Online Platformda Bir Araya Geldi

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, video konferans yoluyla 81 ildeki yöneticilerimizle bir araya geldi. Genel Müdür Yardımcımız Samet Güneş ile ilgili Daire Başkanlarımızın da sosyal mesafe kuralı gözetilerek katıldığı toplantıda Covid-19 pandemisi sürecinde yapılan çalışmalar ve normalleşme dönemine ilişkin hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, 81 İl Müdürlüğümüz yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantıda konuşmasına Covid-19 sürecinde kısa çalışma uygulamasında yaşanan yoğunluk nedeniyle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personelimize teşekkür ederek başladı. Uyguladığı Aktif ve Pasif İşgücü Programlarıyla İŞKUR’un, toplumun tüm kesimlerini etkilediğini kaydeden Aktürk “Pandemi sürecinde başta Kısa Çalışma Uygulamasının etkin bir şekilde yürütülmesinde büyük payı olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2020 yılında tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen bu süreci Hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde önemli ölçüde atlattık. İŞKUR olarak bu noktada bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Normalleşme döneminde istihdamın korunması ve artırılması için 81 İl Müdürlüğümüzü yoğun bir süreç bekliyor” dedi. 

 

Aktürk konuşmasında normalleşme sürecinde tüm İl Müdürlüklerimiz ve Hizmet Merkezlerimizde sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesini, gerek vatandaşlarımızın gerekse de personelimizin sağlığını koruyacak tedbirlere dikkat edilmesini istedi. İşgücü piyasasında önemli bir canlanmanın başlayacağını kaydeden Aktürk “Aktif İşgücü Programlarımız kapsamındaki uygulamalarımız ve istihdamın artırılmasını destekleyici teşviklerimizi önümüzdeki süreçte sahada çok iyi anlatmalı ve bu desteklerimizden iş arayan ve işverenlerimizi azami ölçüde yararlandırmalıyız. Gerek Yöneticilerimiz gerekse İş ve Meslek Danışmanlarımızla işgücü piyasasının tüm taraflarıyla diyalog halinde olacağız. Bu süreçte danışmanlarımızın online hizmetleri etkin bir şekilde kullanmasını istiyoruz. Her kriz kendi içerisinde yeni fırsatlar barındırır. Normal yaşama geçişle birlikte işgücü piyasasını yakından izlememiz, sahadaki tüm gelişmelerin Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi Kurumumuzun daha etkin hizmet sunması ve gerekli tedbirleri zamanında alması açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu. 

 

Kurumumuz tarafından sunulan hizmetlere tek tek değinen Aktürk, İl Müdürlüklerimizden normalleşme süreciyle başta işe yerleştirme olmak üzere aktif işgücü programlarına ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık vermelerini istedi.

 

Videokonferansta Genel Müdür Vekilimiz illere de söz vererek işgücü piyasalarındaki gelişmeler ve sektörlerin durumu hakkında bilgi aldı.

 

Genel Müdür Vekilimiz son olarak İŞKUR’u daha ileriye taşımak adına tüm personelin fikir ve önerilerini beklediklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.