3.09.2020 16:04:08

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, 81 İl Müdürlüğümüzün Yöneticileriyle Kurum Faaliyetlerini Değerlendirmek Üzere Video Konferansla Bir Araya Geldi

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, Genel Müdür Yardımcılarımız Samet Güneş ve Nadide Yiğiteli ile Daire Başkanlarımız ve 81 İl Müdürlüğü yöneticilerimizin katıldığı toplantıda Covid-19 salgınının işgücü piyasasına etkilerini minimize etmek adına yapılacak çalışmalar ele alındı. Genel Müdürümüz Bekir Aktürk konuşmasına Kurumumuzun tüm personeliyle pandeminin başından bu yana süreci doğru şekilde yönettiğini ve bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini söyleyerek emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanlığımızca kamuda uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya dair yayımlanan karara değinen Aktürk, hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda tedbirli olunması ve vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri hususuna değinen Aktürk, elektronik ortamda sunulan hizmetlerimiz için gerekli yönlendirme ve bilgilendirmelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.

 

Normalleşme Desteği Uygulanmaya başladı ve Kısa Çalışma Ödenek Süreleri İki Ay Uzatıldı

İşgücü piyasasının pandemi sürecini en az zararla atlatması için Kurumumuzun önemli hizmetler sağladığını vurgulayan Genel Müdürümüz şunları söyledi: “Malumlarınız Kısa Çalışma Ödenek süreleri 2 ay daha uzatıldı. Bu uzatma ile birlikte toplamda 7 ay KÇÖ kapsamında destek sağlanmış olacak. Dolayısıyla Kurum olarak istihdamın korunması için tarihi bir destek verdiğimizi, burada sizlerin süreci başarılı bir şekilde yürütmek adına ne kadar yoğun bir tempoda çalıştığınızı bildiğimizi de ifade etmek isterim.”

 

Aktürk, konuşmasında işverenlerimizin önemli bir kısmının kısa çalışmayı uzatmayarak normal çalışma sürecine döndüğüne değindi ve bu süreçte normalleşme desteğinin hayata geçirildiğini vurguladı. Bu teşvik uygulamasının önemli olduğunu belirten Aktürk, “Sizlerin de yakından takip ettiği üzere normal çalışmaya dönen işçiler için bir sigorta prim teşvikini hayata geçirdik. Söz konusu teşvikimizden işverenlerimizin doğru şekilde haberdar olmasını çok önemsiyoruz. Bu noktada İl Müdürlüklerimizin hızlı bir şekilde bu desteğimizi işverenlerimize anlatmasını istiyoruz” dedi.

 

Kısa çalışma uygulamasına bağlı yoğunluğun pandeminin ilk dönemlerine kıyasla azaldığını belirten Aktürk, “Bu nedenle sizlerden işverenlerimizin talepleri doğrultusunda açık işlerin alınması ve işe yerleştirmelerin, kurs ve program hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için büyük gayret bekliyoruz. İş Kulübü bulunan İl Müdürlüklerimizin hızlı bir şekilde eğitimlerini online olarak gerçekleştirmek üzere planlama yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

Genel Müdürümüzün konuşmasının ardından toplantıda soru ve cevap bölümüne geçilerek İl Müdürlüklerimizin görüş ve önerileri değerlendirildi.