18.06.2021 22:53:45

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Afyonkarahisar’da Fabrika Açılışı Ve İşbaşı Eğitim Programı İmza Törenlerine Katıldı

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, kurumsal faaliyetlerimizin etkinliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Afyonkarahisar’da işverenlerle temasta bulunarak bir tekstil fabrikasının açılışına ve işbaşı eğitim programı imza törenlerine katıldı.

 

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Afyonkarahisar ziyareti kapsamında 03 Efekan Tekstil Fabrikası ile gerçekleştirilen 83 kişilik işbaşı eğitim programı imza törenine katıldı. Firma yetkilileri, çalışanları ve program katılımcılarıyla bir araya gelen Genel Müdürümüz, mevcut işbirliğinin öneminden bahsetti. Aktürk “Geldiğimiz noktada bilhassa aşılama çalışmalarında dünyaya örnek olacak bir hız yakaladık. Devlet-işveren işbirliği ile her anlamda normale döneceğimiz günler artık çok daha yakın” ifadelerini kullandı.

 

Programın devamında SİNPA Tekstil Fabrikasının açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Genel Müdürümüz Aktürk, İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetlere değinerek pandemi döneminde İŞKUR’un ne kadar yoğun çalıştığına ve önemli vazifeler yürüttüğüne vurgu yaptı. Aktürk “Afyonkarahisar’a sunduğumuz hizmetlere oldukça önem verdiğimizi ve vatandaşlarımızın işgücü piyasasına, istihdama katılımı noktasında birlikte attığımız her adımla mutluluk duyduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim.” diye konuştu.

 

2021 yılında Afyonkarahisar ilinde 29 mesleki eğitim kursumuzdan 459 kişi, 166 işbaşı eğitim programımızdan 849 kişi olmak üzere toplam 1.308 vatandaşımızın faydalandığını belirten Aktürk, “Bugün burada 110 vatandaşımızı daha “Konfeksiyon İşçisi” mesleğinde işbaşı eğitim programına başlatıyoruz. Böylece bugün il genelinde toplamda 36 firmamızda 561 vatandaşımızı işbaşı eğitim programına başlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Genel Müdürümüz açılışı yapılan fabrikayı ziyaretinin ardından firma yetkilileriyle bir araya gelerek mevcut işbirliğinin öneminden bahsetti. Aktürk “İŞKUR’un sunmuş olduğu kurs ve programlarla işgücüne destek oluyoruz. Hem işverenimize hem de iş arayana destek olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

 

Programın sonrasında Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdürümüz, pandemi döneminde gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı personelimize teşekkür etti. Aşılama çalışmalarının hızlanması ile birlikte özellikle önümüzdeki dönemin aktif işgücü programlarının etkin olarak uygulaması gereken bir dönem olacağını ifade eden Aktürk, “Hedeflerimizin gerçekleşmesi, saha hâkimiyetimizin artması için gerekli planlamaları bir an önce yapmanızı bekliyoruz. İşverenlerimizle, sektör temsilcilerimizle ve ildeki paydaşlarımızla sürekli bir araya gelerek talep ve önerilerini dinlemenizi oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.