13.06.2024 17:30:21

Güney Kore Cumhuriyeti Engellilere Yönelik İstihdam Ajansı Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Güney Kore Cumhuriyeti Engellilere Yönelik İstihdam Ajansı (KEAD)  Yöneticisi Jung Yeon Kim Başkanlığındaki heyet, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile iş birliği protokolü imzalamak, bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek amacıyla 11-13 Haziran 2024 tarihleri arasında İŞKUR’a çalışma ziyareti düzenledi.

 

Ziyaretin ilk gününde; İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Varol Dur başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda istihdam uzmanları tarafından İŞKUR’un genel yapısı, Türkiye’nin iş gücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler, aktif ve pasif iş gücü hizmetleri ile yürütülmekte olan projeler hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi.  Sunumun ardından Jung Yeon Kim ve beraberindeki heyet, engellilere yönelik gerçekleştirilen faaliyetleri ile ilgili İŞKUR heyetine bilgilendirmede bulundu.

 

Ziyaretin ikinci gününde; heyet, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ile bir araya gelerek kurumlar arası iş birliği faaliyetleri ile 2024 yılında gerçekleştirilecek çalışmaları içeren iş birliği protokolünü imzaladı.  

 

Ziyaretin son gününde ise heyet, İŞKUR uygulamalarını yerinde görmek amacıyla iş kulübü  ve akabinde İŞKUR destekleriyle hayata geçen engelli iş yeri ziyareti gerçekleştirdi.  Ziyarette heyete İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi verildi.

 

Ziyaret, Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenmesine yönelik istişareler neticesinde sona erdi.