10.11.2022 19:54:04

İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı ve Tanıtım Konferansı Düzenlendi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) finansmanıyla İŞKUR tarafından uygulanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı ve Tanıtım Konferansı Ankara’da düzenlendi.

 

Konferansa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı ve Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı V. Cezmi Yarımdağ ve Dr. Varol Dur ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve AB Türkiye delegasyonu temsilcileri, akademisyenler, sosyal paydaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.

 

İki bölümden oluşan konferansın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, sözleşme makamı olarak sorumlu oldukları proje sayısının bine yaklaştığını ve tüm bu projeler için 800 milyon avro kaynağı yönettiklerini belirtti. Erkan, bu projelerde başta özel politika gerektiren gruplar olmak üzere tüm hedef grupları desteklediklerini söyleyerek İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi’nde emeği geçen tüm ortaklara teşekkürlerini iletti.

 

“İş Gücü Piyasasında İŞKUR Önemli Bir Konumda”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı ve Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, iş gücü piyasasında İŞKUR’un önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti. Guirkinger, “Kamu istihdam hizmetleri ve özel istihdam hizmetlerinin bir araya gelmesi bir ülkede iş arayanlar için insana yakışır işler bulunması adına önemli zemin teşkil eder. Günümüzde dijitalleşme ve sosyal içerme önem kazandı. Bu bağlamda iş arayanların yeteneklerinin artırılması, fırsatların oluşturulması gerekmektedir.” diye konuştu.

 

Türkiye’de AB’nin bir temsilcisi olarak İŞKUR’u desteklemekten memnuniyet duyduklarını kaydeden Guirkinger, İŞKUR’un Türkiye’de uygulanan AB projelerinin ilk faydalanıcıları arasında yer aldığını, iş birliği içerisinde yürütülen projeler ile İŞKUR’un sunduğu hizmetlerin kapsamının genişlediğini ve verimliliğinin artırıldığını vurguladı. 

 

Proje Kapsamında Yaklaşık 6 Bin İŞKUR Çalışanı ve Paydaşın İş Birliği İçerisinde Eğitim Alması Söz Konusu”

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı V. Dr. Varol Dur da İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi’nin İŞKUR için çok kıymetli ve uzun dönemli planlamaya imkân sağlayan vizyoner bir proje olduğunu belirtti. Proje ile iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin geliştirilmesinin yanı sıra diğer hizmetlerin modellendirilmesinin de hedeflendiğini kaydeden Dur, bununla ilgili çok sayıda faaliyetin bulunduğunu ifade etti. Dur, yaklaşık 6 bin İŞKUR çalışanı ve paydaşın proje kapsamında eğitim alacağını belirterek “Mesleki yönelim test bataryası ile çevrim içi danışmanlık hizmetleri de projede hedeflenen önemli çalışmalar arasındadır. Aynı zamanda projenin ve hizmetlerin tanıtımı noktasında çok sayıda iletişim faaliyeti gerçekleştireceğiz. Özel politika gerektiren gruplara yönelik hizmet sunumunun geliştirilmesi için çalışmalar da bu kapsamda gerçekleştirilecek.” dedi.

 

Konuşmaların ardından projenin 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü, İstihdam Uzmanı Tuğba Bozlar’ın moderatörlüğünde Proje Takım Lideri Michael Heathcote, Kilit Uzman Özlem Yurdanur ve İletişim Uzmanı Gülru Özerten Topçu gerçekleştirdikleri sunumlarda faaliyetler hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra geçtiğimiz altı aylık dönemde gerçekleştirilen faaliyetler ve önümüzdeki altı aylık dönemin planlamasına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

 

“Kamu İstihdam Hizmetlerinde Dijitalleşme ve Sosyal İçerme Konulu Panel Düzenlendi”

Proje Kilit Uzmanı Özlem Yurdanur’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Güray Bülbül,  Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Şube Müdürü Dr. Atilla Aydın, BYS Group Yönetici Ortağı Dr. Osman Tolga Kaskatı sosyal içermenin önemine vurgu yaparak dijitalleşme ile birlikte iş gücü piyasasında yaşanan dönüşümlere ilişkin verimli bir tartışma gerçekleştirdi.