18.12.2023 11:05:11

İŞKUR Mersin Kariyer Expo 2023 İş Arayan ve İşverenleri Bir Araya Getirdi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında öğrenciler, sosyal ortaklar, iş arayanlar ve işverenleri buluşturan “İŞKUR Mersin Kariyer EXPO 2023 İstihdam Fuarı”, 13-14 Aralık tarihlerinde CNREXPO Fuar alanında düzenlendi.

 

İş arayanların ve öğrencilerin Mersin ilinin önde gelen firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabildiği, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabildiği “İŞKUR Mersin Kariyer EXPO 2023 İstihdam Fuarı”, 64 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla düzenlenen fuarın açılış törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Oğuzhan Küpeli, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin İŞKUR İl Müdürü V. Ercan Gön, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Valisi Pehlivan, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Türkiye genelinde 5 ilde gerçekleştirilecek fuarlardan üçüncüsünü Mersin’de düzenlemekten memnuniyet duyduklarını söyledi. “İş arayışı içerisinde olan, kariyer yapmak isteyen ama nereden başlayacağı konusunda tereddütler içinde bulunun vatandaşlarımızı, gençlerimizi bu ortamlar sayesinde iş dünyasıyla buluşturuyoruz” diyen Pehlivan, fuar vesilesiyle iş arayanların ve işverenlerin birbirlerini tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti.

 

“Türkiye Yüzyılı’na Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi üretim ve istihdam alanında da her geçen gün çıtasını yükselttiğini kaydeden Pehlivan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bütün bakanlıklarımızın yatırımlarını da doğrudan ilgilendiren, iş dünyasını da doğrudan ilgilendiren teşvikler bir bir hayata geçiyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde istihdam rakamları açıklandı. İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine inerek yüzde 8.5 noktasına geriledi. Ve toplam işsiz sayısı da 3 milyonun altına düşerek 2 milyon 900 bin rakamına geriledi. Toplam istihdam sayısı da yaklaşık 32 milyona ulaştı. Toplam işgücü sayısı da 34 milyon 35 milyon bandına doğru yükseldi. Mersin ilimizde işsizlik oranlarını her geçen gün aşağıya doğru çekiyoruz. Mersin ilimizden ‘Türkiye Yüzyılına’ en güçlü katkıyı hep birlikte veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza, Bakanlığımız adına bugün burada olan Daire Başkanımıza, İŞKUR İl Müdürlüğümüze, paydaş kurumlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüzden Ticaret Odamıza kadar ve tek tek bugün burada olan 64 firmamıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İş Arayanlarımız İşverenlerle Yüz Yüze Buluşma Fırsatı Yakalayacak”

Mersin’in Türkiye’nin ekonomik açıdan önde gelen şehirlerinden biri olduğunu kaydeden İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Oğuzhan Küpeli, daha önce Bursa ve Denizli illerinde gerçekleştirilen “Kariyer EXPO’ların 3.’sünü Mersin’de düzenlediklerini, 2 ilde daha gerçekleştirilecek kariyer EXPO’larla iş arayan ve işverenleri buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti. Küpeli, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerini Geliştirmesi Projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinliği beraber gerçekleştiriyoruz. Daha önce Bursa ve Denizli’de gerçekleştirdiğimiz EXPO bugün Mersin’de düzenleniyor. Projemizde Mesleki Yönelim Testi ve Sektörel Düzeyde Meslek ve Beceri Tahmin Modeli gibi yenilikçi araçlar da geliştiriyoruz. Böylece gençlerimizin ve iş arayanların kariyer seçimlerinde onlara destek olmayı amaçlıyoruz. Buradaki etkinlikte de yine iş arayanlarımız işverenlerle yüz yüze buluşma fırsatı yakalayacak, işverenlerimiz de adaylarla mülakat yapma fırsatı bulacaklar. Etkinliğimizin faydalı olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Pehlivan daha sonra alandaki stantları gezdi, vatandaşlar ve öğrenciler ile sohbet etti.

 

Farklı konularda alanında uzman konuşmacıların katılımıyla söyleşilerin düzenlendiği fuarda iki gün boyunca 3.000’in üzerinde kişi iş ve staj başvurusunda bulundu.