10.05.2024 10:53:13

İŞKUR Sivas Kariyer Expo 2024 İş Arayan ve İşverenleri Bir Araya Getirdi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında öğrenciler, sosyal ortaklar, iş arayanlar ve işverenleri buluşturan “İŞKUR Sivas Kariyer EXPO 2024 İstihdam Fuarı”, 9-10 Mayıs tarihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

 

İş arayanların ve öğrencilerin Sivas ilinin önde gelen firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabildiği, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabildiği “İŞKUR Sivas Kariyer EXPO 2024 İstihdam Fuarı”, 53 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sivaslı gençler ve iş arayanlar tarafından yoğun ilgi gören fuarın açılış törenine Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Esra Meran Uslu, Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sosyal Ortaklar, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri, öğrenciler, gençler ve iş arayanlar katıldı.

 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sivas Valisi Şimşek, iki gün sürecek fuarda güzel neticeler alınacağına inandığını belirterek etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi. Sivas’ın son yıllarda hem özel sektör hem de kamuya yönelik büyük yatırımlar aldığını ifade eden Şimşek, “Gün geçtikçe sanayi ve ticari faaliyetlerimiz artmaktadır. Özellikle ikinci organize sanayi bölgemizin faaliyete geçmesiyle bu alandaki faaliyetler de epeyce bir artmış oldu, ilimize epeyce bir yatırımcı gelmiş oldu ve bu artarak devam edecek. İlimizde devam eden bu hızlı süreç beraberinde de nitelikli iş gücü ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.” dedi.

 

“Ülkelerin Kalkınması İnsan Gücüyle Doğru Orantılı”

 

Vali Şimşek, ülkelerin kalkınması ile insan gücünün doğru orantılı olduğunu, dolayısıyla bu tarz etkinliklerin iş arayanlar ve işverenlerin birbirlerini tanıması açısından fırsatlar sunduğunu söyledi. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle öğrencilerimiz burada işverenlerin beklentilerini tanıma şansı elde edecek, staj başvuruları gibi olanakları görecekler. Meslek seçiminde, girişimcilik alanlarında uzman konuşmacılardan eğitim alabilecekler. Öyle ümit ediyorum ki buradaki program vesilesiyle iş arayan gençlerimiz sanayi ve iş dünyası ile daha sıkı ilişkiler içerisinde olacaklar. Mesleki becerilerini ve istihdam şanslarını arttıracaklar. Mesleki eğitime yönelik adımlarla gençlerimiz iş gücü piyasasında mesleğini kolayca icra edebilecek, aldığı eğitimlerle bilgi beceri ve deneyim sahibi olabilecekler. Fuarımızın hayırlar getirmesini diliyor, İŞKUR Genel Müdürlüğümüze ve İl Müdürlüğümüze, etkinliğimize katılan firmalarımıza teşekkür ediyorum.”

 

“4. Kariyer Expo Fuarımızı Sivas’ta Gerçekleştirmekten Mutluluk Duyuyoruz”

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, kariyer fuarlarının iş arayan gençler ve işverenleri buluşturması açısından büyük önem taşıdığını; Bursa, Denizli ve Mersin’in ardından Kariyer Expo fuarlarının dördüncüsünü Sivas’ta gerçekleştirdikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi. 53 firmanın fuara katılım sağladığını belirten Dur, firmaların iş imkanlarını iş arayanlarla paylaşacaklarını ifade etti. Dur, “Fuarımıza katılan tüm firmalara çok teşekkür ederim. Biz istihdam fuarlarını 2010'dan beri düzenliyoruz. İŞKUR olarak sanal ve yüz yüze fuarlar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarlar mevcut iş fırsatlarının iş arayanlarla buluştuğu, aslında bir taraftan da bir ağ kurma etkinliği olarak işlev görüyor. Şu an burada beni dinleyen iş arayanlara ve gençlere gidip fuar alanındaki stantlarda işverenlerle bağlantı kurmalarını tavsiye ediyorum. İki gün boyunca da çeşitli etkinlikler olacak fuarımızda. Burada ilham alınabilecek kişileri davet ettik.” dedi.

 

“Sanayi-Üniversite İş Birliği Projelerine Önem Veriyoruz”

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Cumhuriyet Üniversitesi olarak öncelikle sanayi-üniversite iş birliği projelerine önem verdiklerini, özellikle öğrencilerin bir yarı dönemlerini sektörde uygulamalı olarak geçirmelerini önerdiklerini söyledi. Alim, hem lisans hem de ön lisans programlarında eğitim gören öğrenciler için uygulamanın çok önemli olduğunu, Sivas’ta düzenlenen bu fuarın işverenleri ve öğrencileri buluşturması açısından önem taşıdığını ifade ederek, etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat ise fuarda iş arayan ve işverenleri buluşturmanın yanı sıra alanında uzman kişilerin gerçekleştirecekleri sunumlarla gençlere önemli bilgiler sunulacağını kaydetti. Canpolat: “Konuklarımızın kariyer sohbetleri ile eğitim faaliyetlerimiz olacak. İlimizin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren birbirinden değerli 53 firmamız da fuarda iş görüşmeleri gerçekleştirecek, iş arayanların başvurularını alacak. Fuarımızın ilimize, ilimiz istihdamına, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarı ziyarete açtı. İki gün süren fuarda çok sayıda öğrenci ve iş arayan genç, İŞKUR ve firmaların stantlarını ziyaret ederek yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi, iş başvurusunda bulundu. Etkinlik kapsamında “Veri Bilimi ve Dijital Meslekler, Uluslararası Geçerliliği Olan Öz Geçmiş Hazırlama (Europass CV), İş Başvuruları ve Cv Hazırlama, İş Hayatında Kadın, İş’te Ara Eleman, İstihdamda Yeşil Dönüşüm, İşe Alım Süreçleri ve Değerlendirmesi, İş Yaşamında Başarı Öyküsü, Kariyerde Kendini Keşfetme-Girişimcilik” başlıklarında alanında uzman kişiler tarafından katılımcılarla bilgiler paylaşıldı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da fuarı ziyaret ederek öğrencilere “başarı öyküsü” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.