12.10.2020 16:14:29

İSTİHDAM DESTEĞİ PROJESİ 6. YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İŞKUR ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi (İSDEP) 6. Yönlendirme Komitesi Toplantısı COVID-19 tedbirleri kapsamında 9 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı Halil Afşarata, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Uğur Tunç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Libor Chlad, Dünya Bankası Sosyal İçerme Program Lideri Heba Elgazzar, Daire Başkanlarımız ve İl Müdürlerimiz ile birlikte ilgili paydaşların temsilcileri katılım sağladı.

2020 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen 5. Yönlendirme Komitesi toplantısından bu yana yürütülen kapsamlı çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı Halil Afşarata, COVID-19 dolayısıyla benzer pek çok projede duraklamalar görülmesine karşılık, bu proje kapsamında kaydedilen ilerlemelerin ve proje illerinde hedeflerin üzerine çıkan başarılı sonuçların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ise proje çalışmalarında elde edilen neticeden dolayı İŞKUR’a ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Libor Chlad da benzer şekilde COVID-19 pandemisine rağmen proje kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek sonuçların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Dünya Bankası Sosyal İçerme Program Lideri Heba Elgazzar ise FRIT- I kapsamındaki işbirliği çerçevesindeki çalışmalardan ve ulaşılan sonuçtan duyulan memnuniyeti dile getirirken, FRIT – II kapsamında da güçlü işbirliği ile benzer sonuçlar elde etmeyi ümit ettiklerini vurguladı.

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yapan Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Uğur Tunç, projenin en önemli bileşeni olan Aktif İşgücü Programları kapsamında uygulanan kurs ve programlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalara da değinen Tunç; izleme değerlendirme, denetim ve iletişim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Takip eden 6 ay içinde yapılması planlanan faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda öneriler ve atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bir sonraki toplantının ise 2021 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmesini kararlaştıran taraflar mevcut gelişmeler doğrultusunda İŞKUR’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.