Kadınlara Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama Eğitimleri Verilecek
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı kadınlar için güçlerini birleştirdi.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim Projesi” kapsamında, 18 yaş üstü kadınlara “Dijital Okuryazarlık” ve “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilecek.
İlk yılında 11 ilde, 11 bini aşkın kadına eğitim verilmesi hedeflenen projenin lansman toplantısı 17 Eylül 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel katıldı. Toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Aktürk, kadınların dijital becerilerinin artırılmasını amaçlayan proje kapsamında “Dijital Okuryazarlık” ve “Dijital Pazarlama” alanlarında 2 farklı eğitim programı hazırlandığını, katılımcılara sınıf içinde ve dijital ortamda bu eğitimlerin verileceğini söyledi.
“Projenin Ülkemiz Adına Hayırlı Olmasını Diliyorum”
Dijitalleşmenin önemine değinen Aktürk, “Dünyanın ve ülkemizin zor zamanlar geçtiği bugünlerde, İŞKUR olarak istihdamın korunmasına ve artırılmasına yönelik olarak her zamankinden daha kararlı ve gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Kalkınma Planlarımız ve Ulusal İstihdam Stratejimizle uyumlu olarak bilişim sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik faaliyetler yürütüyor, işgücümüzün geleceğin mesleklerinde yetiştirilmesi ve mevcut çalışanlarımızın geleceğin becerileri ile donatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca; vatandaşlarımızın teknoloji alanındaki bilgi ve becerilerini artırabilecek, işgücü piyasasına katkısı olacak her türlü çalışmayı desteklemeye de devam etmekteyiz. Bu kapsamda Kurumumuz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ve kadınların dijital okuryazarlığı ile becerilerini artıracak olan bu projenin işgücü piyasası açısından verimli sonuçları olacağına inanıyorum” dedi.
Proje kapsamında İŞKUR’a kayıtlı kadınların söz konusu eğitimlerden yararlanmasını sağlamak için eğitimlere ilişkin detayların paylaşılacağını aktaran Aktürk; “Eğitimler sonrasında yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunduğumuz İş Kulüplerimiz aracılığıyla da kadınlara destek olmaya devam edeceğiz. ‘Dijital Benim İşim Projesi’nin ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük de kadınların dijital becerilerini geliştirerek, sosyal hayatta güçlenmelerini sağlayacak bu projede yer almaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. “Kadınların potansiyelini teknolojinin gücüyle buluşturarak, toplumsal gelişmeyi destekleyecek bir projeye imza atmayı hedefliyoruz” diyen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise atılan bu ilk adımın, toplumda büyüyerek yaygınlaşacağına inandıklarını belirtti.
11 İlde 140 Eğiticiyle 11 Bini Aşkın Kadına Ulaşılacak
“Dijital Benim İşim Projesi” kapsamında, 11 ilde 10 bin 500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, bin 200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilecek. Proje eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas ve Ağrı’da düzenlenecek. Eğitimler, proje illerinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde görevli 140 formatör tarafından verilecek. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze eğitimler, bir kısmı da dijital kanallar üzerinden izlenecek videolar şeklinde olacak.
18 Yaş Üstü Tüm Kadınlar Başvurabilecek
“Dijital Benim İşim Projesi”ne 18 yaş üstü ve akıllı telefon sahibi tüm kadınlar başvurabilecek. Eğitimlere başvurular, Halk Eğitimi Merkezleri ve Türkiye Vodafone Vakfı web sitesi üzerinden yapılacak.