26.01.2023 10:08:37

Litvanya Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Litvanya İstihdam Servisi ile Kurumumuz arasında süregelen işbirliği kapsamında, iki ülke arasında bir işbirliği protokolü imzalanması ve akabinde karşılıklı çalışma ziyaretleri ile bilgi ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi planlanmış ve bu çerçevede Litvanya İstihdam Servisi Direktörü Sayın Inga BALNANOSIENE Başkanlığındaki heyet, 23-25 Ocak 2023 tarihlerinde Kurumumuza bir çalışma ziyareti düzenlemiştir.

Ziyaretin ilk gününde; Genel Müdürümüz Sayın Evren ALTAY ve Sayın Inga BALNANOSIENE tarafından kurumlar arası işbirliği faaliyetlerini ve 2023 yılında gerçekleştirilecek çalışmaları içeren işbirliği protokolü ve eylem planı imzalanmıştır. Protokol imza töreninin ardından Genel Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Varol DUR başkanlığında daire başkanlıklarımızdan istihdam uzmanlarımızın da katılımıyla Kurumumuzun genel yapısı, ülkemiz işgücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, aktif ve pasif işgücü hizmetlerimiz ile yürütmekte olduğumuz projeler hakkında Litvanya heyetine detaylı sunum gerçekleştirilmiştir. Kurum sunumunu takiben Sayın Inga BALNANOSIENE de Litvanya İstihdam Servisi faaliyetlerini özetleyen bilgiler aktarmıştır.

Litvanya Heyeti, ziyaretin ikinci gününde uygulamaların yerinde görülmesi amacıyla Sincan Hizmet Merkezimizi ziyaret etmiş olup, heyete Kurumumuzun sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi verilmiştir.

Kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik temenniler iletilip, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenerek heyet ziyareti sona ermiştir