2.07.2024 16:15:26

Japonya İstihdam Güvenliği Bürosu Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı (MHLW) İstihdam Güvenliği Bürosu  Genel Müdürü Masahiko Yamada Başkanlığındaki heyet bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek amacıyla 2-3 Temmuz 2024 tarihlerinde İŞKUR’a çalışma ziyareti düzenledi.

 

Programın ilk gününde heyet İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Güneş ile Yamada tarafından kurumlar arası iş birliği faaliyetlerine ilişkin çalışmaları içeren iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Güneş; Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 100. yılı münasebetiyle iki ülke istihdam kurumları arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayarak kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Yamada ise protokol sayesinde kurumlar arasında özellikle dijital hizmet sunumu ve yaşlanan nüfusa yönelik istihdam politikaları gibi konularda iş birliği yapılabileceğine değindi.

 

Protokol imza töreninin ardından; İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Engin Akyol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda istihdam uzmanları tarafından İŞKUR’un genel yapısı, Türkiye’nin iş gücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, engelli vatandaşlara yönelik hizmetler, aktif ve pasif iş gücü hizmetleri ile yürütülmekte olan projeler hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Japon heyeti tarafından  Japonya iş gücü piyasasına yönelik bilgiler ve İstihdam Güvenliği Bürosu  faaliyetlerini içeren bilgiler aktarıldı.

 

Programın ikinci gününde ise Japonya heyeti, İŞKUR tarafından sunulan hizmetleri yerinde görmek amacıyla Sincan Hizmet Merkezi ve iş kulübü ziyaret ederek yetkililerden detaylı bilgi aldı.  Ardından İŞKUR’un aktif iş gücü programları kapsamında iş birliği yaptığı bir firmayı ziyaret eden heyete firmanın İŞKUR ile yürüttüğü iş birlikleri hakkında bilgi verildi.

 

Ziyaret, Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenmesine yönelik istişareler neticesinde sona erdi.